sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Maaliskuussa mökkeillään

Mökkiporukka: Hupsis, Meela, Toivo, Myrn, Isla, Cnut & Minttu
Perinteikäs jokatalvinen mökkireissumme koiraporukalla ajoittui tällä kertaa hiihtolomaviikon alkuun. Tai no - hiihtolomasta tässä tapauksessa lienee turha puhua, kun maa näkyy vähän milloin mistäkin ja ladutkin alkavat viimein vapautua lenkkeilijöiden käyttöön. Noljakan metsissä voi kuitenkin vielä toistaiseksi fiilistellä talvea, sillä auringonpaisteesta ja linnunlaulusta huolimatta siellä on vielä lunta. Liperissä, kuten kuvasta voi huomata, taas ei ole.
Reissu koostui koirien osalta yleisestä hengailusta sisällä ja pihamaalla, mutta se riittikin vallan mainiosti leppoisan viikonlopun touhuiluiksi.

Treeni-innostuksissani kävin torstai-iltana heittämässä pienet tokot hallilla. Teemaksi valitsin erilaiset noudot ja ruudun - asiat, joita ei tällä hetkellä ulkosalla voi oikein treenailla.

Mintun kanssa touhusin ihan alkuun lyhyen tekniikkatreenin agilityn parissa, aiheena poispäinkääntö. Treenailtiin hypyille, kepeille ja putkeen. Näistä kepit olivat se vaikeuksien vaikeus, mutta muutamalla toistolla alkoi tulla niitä onnistuneitakin suorituksia, kun oma rytmitys oli kohdillaan ja ajoitus selkeä.

Minttu sai mennä hetkeksi lepäämään ja Meela pääsi ensimmäisenä tokovuoroon. Ruutua tehtiin ensin lähetyksiä koko hallin mitalta alustalle ruutuun + kävin vielä palkkailemassa koiran ruutuun, kun se sinne jäi kauniisti seisomaan. Meelan ruutu on kyllä huippuhieno, se menee sinne ihan täysillä ja hiljaa, mikä on hirmu hienon näköistä!
Ihan lopuksi tehtiin vielä ruudun loppuosaa, josta Maasu pieni lähti kovaa ja säpäkästi käskystä seuraamaan vierellä. Aika superi!
Ruututreenien välissä naksuttelin sille metallia ja otin muutaman sivulle tuonninkin ja pitkän palautuksen. Onnistuneista suorituksista intoutuneena päätin kokeilla hyppynoutoa metskulla. Meelahan ei ole tehnyt hyppynoutoa kuin kerran aiemmin puukapulalla, joten vähän heikoilla jäillä liikuttiin. Ja eikö mitä! Kamalan vino heitto, mutta pikkusheltti paineli varmasti esteen yli kapulalle ja toi sen minulle!

Tapahtumasta on videotodistekin, sen voi katsoa tästä!

Mintun tokot menivät melko pitkälti samalla kaavalla kuin Meelankin. Miin kanssa työskennellessä panostan tosin aivan eri tavalla valmisteluihin, rauhallisuuteen ja ääntelyn minimoimiseen - tuo tytär kun ei pahemmin liikkeitä suoritettaessa hauku.
Minttu teki ruutuun lähetyksiä alustalle ja pari kertaa myös pallopalkalla, tosi nätti! Minttu vain tuntuu tosi laimealta Meelan jälkeen, vaikka se etenee laukalla reippaasti ruutuun, puuttuu siitä se räjähtävyys kuin tyttäreltä.
Metskua naksuttelin ja tein palautuksia, jotka toimi tosi nätisti. Hyppynoutoa tehtiinkin sitten ihan vain puisella, ja alun haahuilun jälkeen saatiinkin peräti täysin hiljaisia toistoja aikaiseksi pari peräkkäin! Lopuksi vielä rauhallisessa mielentilassa kaukokäskyjä viiden metrin matkalta ja superpalkalla, niin kyllä jäi hyvä mieli treenaamisista :)

Otin tänään vähän dokumenttikuvia Meelasta, tältä näyttää pikkukoiran tilanne, kun vuorokausia ensimmäisestä astutuksesta on 34.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti