tiistai 27. toukokuuta 2014

Kesäkuu täältä tullaan


Huhhuh, millainen ero voi kahden päivän treenisäässä olla! Sunnuntaina jouduin pohtimaan, kuinka selviän hengissä Nooran agilitykoulutuksesta ja pidän koiran edes joten kuten viileänä. Yhden kierroksen jälkeen hiki valui noroina kasvoja pitkin ja treenin päätteeksi koira ryntäsi mielellään jokeen noutamaan keppiä. Hallin valot ylikuumenivat, ja osa treeniajasta vietettiinkin ihan luonnonvalossa.
Maanantaina puolestaan sain puntaroida, olisiko lapaset sittenkin pitänyt ottaa mukaan lämppälenkille ja olisivatko pitkät kalsarit olleet liioittelua.
Ai että, Suomen kesä!

Sunnuntaina Minttu pääsi mukaan, kun suuntasimme naapuriseuran hallille Nooran ja Jaanan kanssa. Meille oli valittu treeniin ihan kivan tekninen rata, jossa riitti haastetta itse kullekin. Suurimmaksi ongelmaksi osoittautui putki-kepit-erottelu, oli nimittäin putken suu niin hyvin tyrkyllä keppien sisäänmenolla, että sinnehän se sheltti sujahti ellei aivan rautalangasta asiaa vääntänyt! Lopulta harjoitus saatiin toimimaan huolellisella niistolla, mutta treeniin menevät myös nämä keppijutut. Onneksi kesällä on pitkät valoisat illat aikaa treenata erotteluita ja vastakääntöä kepeille.
Muutenkin saatiin kivoja juttuja aikaan - Minttu toimi hienosti erilaisissa ohjauksissa ja sen kanssa oli kiva tehdä hommia, vaikka kuumuus loppua kohden aina verottikin voimia.
Näillä eväillä sunnuntain kisoihin!

Treenien jälkeen ruokapalkalla toimineet agilitykouluttaja ja pentutestaaja tulivat meille syömään tortilloita ja testaamaan pennun. Aiemmin en ole pentutestiä teettänyt, mutta tällä kertaa ajatuksena oli saada hieman vertailumateriaalia tulevaa varten. Teemo selviytyi testistä hyvin shelttimäisellä suorituksella ja palautui kuormituksesta hyvin. Sen verran jännittävä päivä kuitenkin taisi olla, että loppuilta meni hyvin tiiviisti unten mailla!


Maanantain agilitytreenit urakoin varsin Meela-painotteisesti. Ensimmäisessä setissä tahkosimme radan teknisempiä osuuksia ja irtoamisharjoituksia, kun sellaisiin mainio kohta löytyi. Toisella kierroksella pyörittelin koiraa satunnaisilla esteillä erilaisilla ohjauskuvioilla, jotka muistuivat mieleen hyvin pidemmän tauonkin jälkeen. Aivan lopuksi Meela sai vielä käydä syömässä hieman kontakteilla. Kokonaisia kontakteja se ei suorita vieläkään, mutta eiköhän ne saada radan osaksi vielä kesäkuun aikana.

Mintun kanssa tekaistiin treenien päätteeksi nopeat kontakti- ja keppitreenit, jotka riittivät vallan mainiosti eilisen rankan rupeaman jälkeen. Täytyy jossain vaiheessa vielä yrittää ehtiä vapaavuoroilemaan kontaktien merkeissä, mutta se saa riittää meille kenraaliharjoitteluksi kesäkuun ensimmäisiä kilpailuja varten.

Aksailukuvat on otettu lauantaina, kun roudattiin varta vasten pari estettä pihamaalle, että saataisiin vähän kuvituskuvia aikaiseksi. Hyvä oli treenailla vähän tekniikkasipistelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti