tiistai 24. kesäkuuta 2014

Radalla viimeinkinEilen skippasimme oman agilityryhmämme treenivuoron, sillä Noora oli ystävällisesti järjestänyt pienelle porukallemme mahdollisuuden käydä tekemässä agilityä Saija Mustosen treenien merkeissä. Siispä juoksin töistä kotiin ennätysvauhtia, pakkasin koko lauman autoon ja hurautin pikaisesti Pärnälle - juuri ajoissa niin, että ehdin hieman lämmitellä koiria ja sen jälkeen vielä hyvissä ajoin mukaan rataantutustumiseen.

Numeroimatonta rataa läpi käydessämme meinasi iskeä epäusko - millä huumorilla pitäisi muistaa ulkoa 36 esteen rata, kun ei ole edes numeroita muistin tukena? Muutaman kerran radan käveltyäni se alkoi kuitenkin tuntua varsin loogiselta, eikä treeninkään aikana iskenyt muistiongelmia, vaikka niin kuvittelin tapahtuvan.

Meela pääsi ensimmäistä kertaa synnytyksensä jälkeen juoksemaan ihan kunnon rataa, jolla ei ollut mahdollisuutta pahemmin nössöillä. Tehtiin kaikki esteetkin, onhan se kuitenkin jo todella hyvin palautunut yhden pennun tuomista rasituksista. Juoksemista riitti ja oma ehtiminen arvelutti, mutta loppuviimein saimme aikaiseksi hirveän hyviä pätkiä ja onnistunutta ohjaamista. Piristävää!
Meela myös jaksoi todella hyvin koko koulutuksen ajan. Teimme kahdessa noin kymmenen minuutin pätkässä hommia, ja päivä oli melko lämmin.

Suurta ylistystä sai koira osakseen, ja vähän myös ohjaaja. Meelassa on paukkuja vaikka mihin, eikä se vielä kolmivuotiaana ole parhaimmillaan - vauhtia, teknistä osaamista ja muuta sälää ehtii tulla vielä vuosien saatossa lisää. Itse täytyy vain muistaa ohjata koiraa, pientä sellaista, huolella ja muistaa koiran linjat sekä oikeanlainen rytmitys.
Paljon asioita, joita pääsemme treenaamaan ennen kuin kuukauden päästä toivottavasti pääsemme uudelleen Saijan oppiin!

Ihana Anniina kuvasi videoita treeneistämme ja näki vielä valtavasti vaivaa toimittaakseen ne minulle asti!
Ihan viimeistä pätkää meistä tosin ei kuvattu - kuulema kameran takana tuolloin häärinyt Noora jäi niin kovin ihastelemaan menoa, ettei muistanut painaa kuvausnappulaa... ;) Tuohon pätkään kuului nimittäin äärettömän onnistunut lopun alun kieputus sekä loppusuora, jonka päähän ehdin vielä tekemään poispäinkääntöäkin.


Mukavien treenien päätteeksi lauma pääsi vielä kiertämään hyvän lenkin Pärnävaaran maastoissa yhdessä Pinnan sekä Adyan kanssa leikkien samaan aikaan, kun meillä ohjaajilla riitti kovasti koiramaista puheenaihetta.
Aiemmat kuvat sen sijaan on otettu sunnuntaiselta montturetkeltä, kiitos Inka niistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti