torstai 12. kesäkuuta 2014

Treenisatuja


Ihan ensimmäiseksi lienee syytä palata perjantaiseen tekniikkakurssiin. Noora oli askarrellut viiden esteen radan, jossa ideana oli tehtailla esteelle numero kolme (takaakierto, jonka takana odotti putki seuraavana esteenä eli siivekkeitä pyöriteltävänä) mahdollisimman monta erilaista ohjausta.
No mehän tehtiin, varmaan eniten koko ryhmästä.

Noora kellotteli puhelimella ohjauksia kahdessa eri setissä.

niisto: 4,17 sek
niisto-persjättö: 4,14 sek
peruskäännös: 4,56 sek
takaakierto-päällejuoksu: 4,23 sek
takaakierto-päällejuoksu (toinen suunta): 4,19 sek
backlap: 4,45 sek
pakkovalssi: 4,59 sek

vippaus: 5,15 sek
vippaus (toinen toisto): 4,36 sek
helikopteri: 4,24 sek
helikopteri (toinen toisto): se oli nopeampi ;)
sylivekki: 5,43 sek
sylivekki (toinen toisto): 5,22 sek
twisti: 4,28 sek
twisti (toinen toisto): 4,47 sek


Kuten ensimmäisen kierroksen kellotuksista voi huomata, on Minttu melkoisen tasainen suorittaja noissa itselleni tutummissa ohjauksissa. Kakkoskierroksella kuviot olivat suurimmaksi osaksi sellaisia että testailin ensimmäistä kertaa, joten kaikkein sujuvimpia ne eivät olleet. Kuumalla säällä myös koiran uupuminen saattoi vaikuttaa aikoihin.

Tekniikkakurssit viimeinen kerta osoittautui varsin hupaisaksi. Olimme viimeinen koirakko, ja vasta siinä vaiheessa Noora keksi, että vitsit kun tähän olis käynyt kopteri, sylivekki ja twistikin! Siinäpä sitten muun ryhmän kannustaessa yritettiin niitäkin. Sylivekki oli suorastaan hulvaton, nimittäin siinä vaiheessa kun koutsikin nauraa vedet silmissä että ei tää oo teidän ohjaus, on varmaan syytä ymmärtää jättää homma sikseen :)


Sunnuntaina ajelinkin sitten Mintun kanssa sateisiin agilitykisoihin Maaningalle. Seiskan aikaan aamulla lähteminen ei ollut ihan mun juttu, eikä yksinään kisapäivän viettäminenkään.
Kirmattiin kuitenkin kolme rataa, joista kahdella keppivitoset (minun moka!) ja viimeisellä yliaikanolla. Tämän vuoden parhaat kontaktit Mii ainakin teki, joten selvästi juoksaritreenit tuottavat tulosta. Yliaikaa tehtiin kaikilla radoilla, viimeisellä vaivaiset 0,33 sekuntia. Minttu on sen verran pieni medi, että isot hypyt hidastavat sen vauhtia merkittävästi. Toki myös omilla ohjauksilla on ollut osansa kaarrosten paikoittaisessa leviämisessä.

Hyvät kisat ja hyvät radat kuitenkin tehtiin, ja siihen on hyvä lopetella tämän kisakauden kilpailut!


Illaksi lähdettiin vielä Meelan kanssa tekemään tokoja pienellä porukalla. Lähinnä seuraamisjuttuja käännösten ja liikkeellelähtöjen merkeissä, metskulla leikkimistä ja yksi tunnarikin.
Oma meininki oli aika alavireistä, nimittäin huonosti nukutun yön ja agilitykisojen jälkeen väsytti aivan tolkuttomasti. Iltalenkiksi saivat merlet rällätä pitkin Aavarantaa Csillan, Pinnan ja Sanen kanssa.


Maanantain viikkotreeneissä Minttu sai suurimmaksi osaksi huilia rankan kisarupeaman jälkeen. Hallissa oli pitkä ja kieputuksia täynnänsä oleva rata, jota tehtiin Meelan kanssa. Tämä harjoitus olikin mukavan haastava, nimittäin oli melkoisia kääntymisiä putkilta ja runsaasti niistoja ja persjättöjä tehtävänä!
Suurin haaste oli oma ehtiminen ja rytmitys, mutta ihan hyviä settejä saatiin pikkusheltin kanssa duunailtua.

Ulos raahasin vielä erikseen kepit ja yhden hypyn, joilla pystyi harjoittelemaan sitä avokulmaa. Minttu teki pääsääntöisesti keppijuttuja, Meela sai hakea ensimmäistä väliä pallopalkalla.
Oman ryhmän lopeteltua Minttu juoksi vielä pari kertaa kontaktit hirmuisen hyvällä rytmillä ja alas asti. Uskomattoman nopeasti se homman tajusi, ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti