tiistai 1. heinäkuuta 2014

Juuri nyt ei edes sada


Ties kuinka monetta päivää vesisadetta ja harmaata taivasta katseltuani sitä saa taas olla kiitollinen meidän hallista. Eilen merlet saivat väsyttää itsensä agilityn merkeissä, nimittäin vaikka hallissa melko iisi alkeiskurssin jälkeinen rata olikin, riitti meille ihan hyvin tekemistä kontakteissa, keppikulmissa ja vippaus-harjoituksissakin. Keppitreenissä panostin vaikeisiin kulmiin ja erityisesti niihin yhdistettyihin takaaleikkauksiin. Hyvin kestivät, Meela Minttua paremmin.

Tänään illalla olisi tarkoitus herätellä sieniharrastusta. Menemme iltasella shelttien kanssa hallille naksuttelemaan ihan alkeita, sillä sienestys oli -yllätys yllätys- tauolla koko talven ajan. Viimesyksyisistä pakasteista on kuitenkin hyvin treenimateriaalia tälle kesälle, ja kohtahan ne tuoreet sienetkin ovat metsästä haettavissa! Lupasin siinä sivussa opastaa myös Melissaa ja Vekkiä sienihommien pariin, joten eiköhän hallilla reilu tunti saada vietettyä vallan sujuvasti.

Viime viikot ovat noudattaneet treenirintamalla melko samanmoista kaavaa - arkena treenataan vaihtelevasti tokoa ja agilityä, joskus jopa näyttelyjuttuja. Viikonloput olen itse ollut reissaamassa, joten koirat ovat saaneet huilia pari, kolme päivää putkeen antaumuksella. Ensi viikosta tuleekin niille varsinainen lepoloma, kun me kaksijalkaiset suuntaamme koirattomalle lomalle Lontooseen. Luulen, että sheltit viihtyvät Utrassa ja mökkeilemässä vallan mainiosti.

Tällekin viikolle on vielä kaikenlaista mukavaa puuhaa: keskiviikkona käyn pitämässä Annalle ja lainakoira-Tillalle agilitytreenit hallilla, ja siinä sivussa treenaan omatkin koirani. Torstaille on hieman viritelty mejäilyiltaa, ja perjantaina jos vielä tokoilisi ennen lauantaista näyttelyä. Juvalla järjestettävässä kaikkien rotujen näyttelyssä pyöräytän kehässä Myrnin, jolla on tällä hetkellä varsin edustava karvatilanne. Hauskaa päästä taas kehään (tämän vuoden ensimmäinen!) ja vielä hauskempaa viettää päivää shelttiseurassa!

Juuri alkanut heinäkuu on kisarintamalla varsin hiljainen, työt haittaavat harrastusta. Mukavaa kesälomatouhua on kuitenkin riittämiin yhden kuukauden tarpeiksi, sillä tarkoitus olisi käydä vaeltamassa, osallistua agilityvalmennukseen ja loppukuusta saadaan pieni Teemokin vierailulle! Hauskaa nähdä pikkukaveria, vaikkei se enää siinä vaiheessa ihan hirmuisen pieni olekaan. Valokuvien perusteella jalat venyvät kovaa vauhtia, eikä siitä yltiösöpöstä pikkupörröstä jonka jokunen viikko sitten luovutin eteenpäin ole enää merkkiäkään.

Yltiösöpö Minttu ja ei-niin-söpö Myrn. Minttu esiintyy muuten molemmissa alkupäänkin kuvissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti