tiistai 22. heinäkuuta 2014

Tokon kisatreenit

Viikonloppuna käytiin monttuilemassa myös Annin ja Lennu-collien kanssa.
Tänään repäistiin ja käytiin pitkästä aikaa porukalla tekemässä tokossa kokeenomainen treeni. Säätila oli luokkaa kasvihuone ja +30c, mikä näkyi koirien vireessä.

Meela - AVO

Paikalla makaaminen: Ihan super! Vierestä lähti koira ja oli muutenkin melkoista häiriötä, mutta pikkusheltti oli maannut skarppina koko ajan.
Seuraaminen: Vire ei ollut ihan parhaimmillaan, ja se näkyi suorituksessa. Teki kuitenkin mukana, vaikkei meidän parasta settiä kyllä ollutkaan.
Liikkeestä maahan: Tekee.
Luoksari: Parempi kuin kokeissa ikinä. Vähän valui, mutta parantunut paljon. Tämän jälkeen selvästi odotti palkkaa, nimittäin keskittyminen alkoi valua kentän laidalla odottaviin Annaan ja kumppaneihin, kun tietää että siellä se palkka odottaa. Onneksi olen seuraavassa kokeessa yksin, niin kestää ehkä mielenkiinto kehässä :D
Liikkeestä seis: Tekee. Kyttäsi edelleen yleisöä, ja seisahtui vinoon.
Nouto: Alkoi vissiin mennä kuppi siinä määrin nurin pienellä sheltillä, kun haukahti pari kertaa kapulalle mentäessä. Tiputti raville palautuksessa.
Kaukot: Ei pystynyt enää yyyyhtääään. Äh!
Hyppy: Kolisutteli estettä ja yritti ennakoida takaisin hyppäämistä. Selkeästi alkoi jo ennestään heikko vire laskea loppua kohden mennessä, joten ei parasta suorittamista.

Minttu - VOI
Tässä tuli alussa kauhea kiire ja häsellys, kun Nooran piti lähteä toisiin treeneihin ja viedä hyppy mukanaan. Otin sitten koiran autosta, en yhtään ehtinyt viritellä ja ekaksi liikkeeksi hyppynoutoa. Levoton mielentila ja huono virittely näkyi ihan koko alkusuorituksen aikana, mutta tulipahan opittua että oikeasti pitää rauhassa päästä sinne kehään ja rauhassa viritellä koiraa.

Hyppynouto: Yritti ensin karata kapulalle, mutta toisella yrityksellä nouti nätisti, haukahti kerran.
Seuraaminen: Tässä näkyi väärä mielentila eniten. Keuli, poikitti, pörräsi, teki tosi huonosti. Kerran huomautinkin, että hei oikeesti nyt seurataan, kun oli menossa ihan miten sattuu. Tosi rumaa seuraamista, mutta ainakin intoa piisasi, jos ei muuta.
Liikkeestä istu: Valmisteleva osuus ruma, istuminen ok. Edelleen keuli.
Luoksari: Tosi hyvä! Ihan kympin juttu.
Metsku: Hukkasi kapulan kentän soraan, selvästi lähti hakemaan mutta sitten kaarratti vinosti. Käskytin uudelleen ja löysi kapulan. En usko että tasaisemmalla kentällä olisi ollut samaa ongelmaa, nimittäin itsellenikään ei tuolta ison kiven seasta kapulan erottaminen ilman silmälaseja ole se helpoin juttu.
Ruutu: Ihan höpöhöpöjuttu! Ensimmäisellä lähetyksellä kyttäsi kehään katsomaan tulleita Annaa ja Nooraa, lähti sinne. Korjasin ja lähti uudelleen. Siirryin 5m lähemmäs ja löysi ruudun, mutta tässä vaiheessa oli aika pärinämielentilassa. Hakeutui vähän vinoon ja seuraamaan vasta toisella käskyllä. Ei kyllä olla loppuosaa hirveästi treenattukaan.
Tunnari: Kapulat n.5m etäisyydellä. Ensin jännitti että lähti väärässä mielentilassa ja käskin seisomaan kapuloille. Etsi nätisti ja spottasi oman, mutta loppuosaa on treenattu niin vähän että hämmentyi kun en kehunutkaan, haha! Eli kokonaisia liikkeitä lisää ja tuo palautusosio vielä treeniin niin hyvä tulee. Hiljainen ja tehokas.
Kaukot: No nämä oli ihan kympin juttu! Parasta.

Lyhyesti: molemmat koirat ovat menneet tosi kivasti eteenpäin. Ennen koetta pitää vain muistaa kunnon lenkki kummallekin ja rauhassa paikan päällä hengailu ja virittelyt, että saa kehässä kaiken irti.
Eilen tehtiin illalla juttuja vielä lenkin päätteeksi ja mielentila molemmilla todella rauhallinen, hyvä ja tehokas. Sen kun saa kokeeseen, niin parasta.

Tietää taas mitä tehdään ja mihin tarvitaan lisää häiriöitä. Mintullakin alkaa kohtapuoleen olla pakka kasassa, kunhan tehdään lisää treeniä ja hiotaan yksityiskohtia. Harmi vaan, että ne juoksut tulevat ja sitä myötä toivottavasti mammaloma. No, ollaanpahan sitten ensi kesänä iskussa, jos ei muuten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti