lauantai 2. elokuuta 2014

Kouluttautumisia

Minttu viilentyy.
Huomista tokokoetta odotellessa päätin raivata to do-listaani tilaa poistamalla sieltä kohdan "päivitä blogia". On nimittäin treenailtu viikolla siihen tahtiin, että jotain on hyvä laittaa ylöskin! Olen ollut tämän viikon loppupuoliskon keskenäni koirien kanssa, ja iltaohjelma onkin mennyt pitkälti tokokentällä haahuiluun ja metsälenkkeihin.

Tänään käytiin kuitenkin uimassa Nooran & Pinnan sekä Anskun & Cnutin kanssa. Aiemmin tekemäni valokuvauskeikka poiki yhden kivan koiranuittopaikan lisää, ja päätettiin käydä porukalla koeajamassa se. Pitkään jatkuva mahtava hiekkaranta mahdollisti koirien sekä kuvaajan kahlailun pitkälle kohti järven selkää, ja koko porukka nauttikin vesileikeistä täysin siemauksin. Jopa Minttu tuli vapaaehtoisesti uimasille, kun ranta oli sopivan matala ja mukava hänen herkkähipiäisyydelleen.
Pari tuntia rannalla tuli vietettyä, ja kun loppumatkasta Ansku tarjosi kaikille vielä jäätelötkin, oli ilta kutakuinkin täydellinen.

Alkuviikosta oli kuitenkin Saija Mustosen agilityvalmennus, johon osallistuin Meelan kanssa. Meela vakuutti taas kerran nopeudellaan ja osaamisellaan, ja vaikka rata ei mikään supervaikea ollutkaan, sai siinä ihan tosissaan tehdä hommia. Yksi suurimmista ongelmista löytyi jo esteeltä numero 4, kun olisi pitänyt osata tehdä järkevästi sylkkäri hankalaan kohtaan. Koko ryhmä takkusikin juuri tässä kohdassa ensimmäisen kierroksen aikana.
Myös kepeillä saatiin aikaiseksi säätöä, kun itse minulle tyypilliseen tapaan lähdin aivan liian aikaisin kaartamaan pois oikealta linjalta, jolloin kepit jäivät kesken kun ohjaajan tuki loppui.
Onnistumisia saatiin hurjat määrät, ja oli kiva kuulla pikkusheltin olevan edelleen kouluttajan mieleen.

Treenien loppupuoliskolla oli minuutti aikaa, ja minun piti sitten kuluttaa se juoksemalla rata läpi... Ihan sama jos tuli virhe, se korjattiin ja matka jatkui. 30 estettä, hullu helle (onneksi semiviileä halli!), aiempi treenirupeama pohjalla... no sitten mentiin! Kaksi kertaa tein jonkun mokan ja nekin sattuivat radan loppupuoliskolla, kun rehellisesti sanoen jalkoihin koski ja kunto meinasi loppua.
Hyvin kuitenkin taisteltiin kumpikin rata maaliin asti!

Muuten onkin sitten tehty viimeisteleviä tokotreenejä kisoja varten - ne ovatkin sitten huomenna! Lämpöä on luvattu 27 astetta ja Meela starttaa kello 13, joten veikkaanpa ettei parasta virettä tulla kehässä näkemään.
Kaukot on tökkineet ihan urakalla, ja melko varmasti lämpötila + muutenkin kökkö liike + kokeen loppua kohden laskeva vire eivät tuota kovin kaksista comboa, mutta katsellaan.

Ilmoitin molemmat koirat vielä JOAn kisoihinkin. Ensi viikolla jos kävisi kokeilemassa kisamaisia suorituksia epiksissä ja sitten hyvällä fiiliksellä itse kisapäivään.
Ihana elokuu ja alkusyksy, kun on niin paljon koiramaista ohjelmaa!

2 kommenttia:

 1. Niin tuleeko Mintulle pentuja vielä tänä vuonna? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos astutus onnistuu, niin kyllä.
   Kesän juoksuja vielä odotellaan :)

   Poista