perjantai 22. elokuuta 2014

Timi


Viime viikon vietimme ylläolevalla kokoonpanolla. Vanhempani lähtivät vaeltamaan Norjaan, ja saimme leikkiä rivitaloasukkaita kokonaiset viisi päivää. Kaikenlaista siihen ehtikin mahtua, nimittäin menopelini Rellu sanoi näin kolmivuotisen taipaleemme jälkeen sopimuksen irti ja siitä katkesi jakohihna.
Toistaiseksi olemme ajaneet pikkuveljeni Opelilla, joka suureksi surukseni on henkilöauto. Neljä koiraa ja sellainen pikkuprutku vaan eivät toimi yhteen. Melko tuskaista.

Utraviikko oli mukavaa vaihtelua koko laumalle. Timi sai leikkiä iltamyöhään tyhjässä koirapuistossa meidän laumamme kanssa, lisäksi pesin ja harjasin pappakoiran huolellisesti. Sheltit saivat hieman vaihtelua lenkkimaastoihin meidän tarpoessamme Utran harjujen lenkkipolkuja, ja käväistiin sitä "naapurissa" sheltinpentujakin katsomassa pariin otteeseen.
Timi oli kuuleman mukaan viikon jälkeen vähän väsyneen oloinen, ja välillä pappa näyttikin siltä, ettei oikein enää jaksaisi nuorempien kotkotuksia.Viime aikoina olemme myös hyödyntäneet kovasti vakiofyssarimme Heli Kapanen-Lappalaisen palveluita. Viikko sitten hän kävi fiksaamassa Mintun kuntoon (jotain peruskireyttä, ei mitään vakavampaa) ja nyt torstaina Meelan. Meelalle olin kaavaillut ammattihierontaa vasta kisarupeaman jälkeen, sillä osaan itsekin jonkun verran hoitaa koirieni lihaksistoa Helin kurssilla käytyäni. Meela kuitenkin arpoi tokokokeessa hyppyä, joten totesin tilanteen vaativan ammattilaisen apua - omat hierontaotteeni kun eivät aivan vastaa Helin taikanäppien kosketusta.
Oli todella onni, että Meelalle oli varattu huoltoaika, nimittäin se oli todella jumissa. Onneksi lihaksisto vastasi hyvin käsittelyyn ja jumiutuneet kohdat saatiin pehmitettyä.

Meelan hierontapäivän aamuna sain töihin viestin, että Minttu ontuu. Itsehän jätän loppulauman aamuisin sängylle nukkumaan kun itse lähden töihin, ja näin ollen en ollut koiran liikkumista päässyt havainnoimaan. Minttu ei varannut jalalle painoa laisinkaan, eikä tassustakaan löytynyt mitään ihmeellistä.
Heli tsekkasi pikaisesti Mintunkin läpi ja löysi pari triggerpistettä sen lapojen takaa, samoin kipeä jalka oli hieman jumissa. Lihaksia hoidettiin, kylmättiin ja lämmitettiin BOT-takilla, ja päivän levon jälkeen Minttu ei illalla enää oireillut. Säikähdyksellä selvittiin.

Viikonloppu tuli nopeammin kuin odotin, ja sitä myötä myös agilitykisat! Savonlinnassa olisi tarkoitus juosta kolme rataa Meelan kanssa sunnuntaina. Saas nähdä, mitä siitä tulee.

2 kommenttia:

  1. No voihan, ei ehditä bongata teitä Aavan kanssa! Karataan juuri sopivasti Mikkeliin tänään (lauantaina) kisojen jälkeen. Radalle ei mennä; minä itse olen kanttiinissa ruokkimassa kisaväkeä ja Aava turistina :-D Olisi ollut siistiä nähdä Meela!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, onneksi et ollut näkemässä! T. ei ollut ihan meidän päivä :D

      Poista