maanantai 10. marraskuuta 2014

9/9


Yhdeksän viikon kokoinen maha. Ja päivän päälle.
Meillä vietetään rauhallista arkea: eilen Meelan kanssa vierailimme Utrassa isänpäivää juhlistamassa, ja pikkusheltti oli onnessaan saadessaan kaiken huomion itselleen. Timi ontui leikittyään liian rajusti labbisystävänsä Moonan kanssa. Ihanat kaverukset, ne ovat ihan saman ikäisiä ja tutustuneet pikkupentuina! Toivottavasti ilmeisesti lihakseen osunut vaurio paranee levolla, ja pappakoira pääsee kohta taas riehumaan ihan tosissaan.

Nuoret sheltit ovat lenkkeilleet ja telkunneet lomani jokaisena päivänä vähintään naapurin bc-Pinnan kanssa. Eilinen iltalenkki tosin meni tiiviisti remmissä, sillä hämärä ja hernerokkasumu ei ihan ollut paras yhdistelmä. Onneksi kuulaiset sheltit tulivat kutsusta luokse, vaikka sumun keskeltä pamahti vieras koirakko naaman eteen aivan parin metrin päästä!
Kerran lumen aikaan käytiin tokoilemassakin: noutoja ja tunnaria. Tunnari oli hyvä nakkailla aina hankeen, ja Meela löysi & palautti jokaisella kerralla. Hyvä Smaak!

Viime viikon lopulla Noora piti minulle, Annalle ja Tuulialle tekniikkapainotteisen agilitytreenin. Meelan kanssa treenilistalle tämän perusteella sivuttaisirtoaminen ja niistot. Onneksi näitä on helppo treenata omatoimitreeneissäkin.
Irtoamista viime aikoina kovasti tahkonnut pikkusheltti meinasi spottailla vähän ylimääräisiä hyppyjä matkalta, ja itse tuli huomattua että koiraan voisi edelleen luottaa vähän lisää kun ohjaa. Se nimittäin hyppelee hyppyjä ihan itsestään, ilman odottelemisia. Joku suuri ongelmakohta meillä treenissä oli, mutta en kyllä muista enää mistä se johtui! No pitää treenata lisää, niin kyllä varmaan palautuu taas mieleen ;)

Tänään kävin kuvaamassa ihania Suakkunan russelipentuja hallilla, ja samalla tein Meelalle pienen treenin. Alkulämpäksi noutoa, kapulalle lähetys ja palauttaessa laukalla leikkimään. Sitten putken kautta luoksarin stoppeja ja agilityhommiin! Rata oli siinä mielessä kinkkinen, että alun hyppy-hyppy-hyppy-putki -suoran jälkeen piti suorittaa peräti kolme (3) välistävetoa. Mahdottomuus. Näitä muisteltiin sitten ihan urakalla, ja lopulta saatiin kohta onnistumaan. Aika hyvin tuo koira lukee, vaikka takaa päädyinkin sitten ohjaamaan. Takaaohjauksen takia tuli vähän hätä jatkoon, mutta onneksi nyt on tehty sitä irtoamistreeniä ja poispäinkääntö putkeen toimi mainiosti! Loppuradalla ei ollut kuin yksi putken suun ohivienti, ja sitten ihan loppumetreillä taiteilin pakkovalssi-valssin ennen viimeistä estettä kohtaan, jossa oli riskinä että koira sujahtaa putkeen kun sellainen oli kovin tyrkyllä.
Juosta sai, ja tehdä. Puoli tuntia vietettiin hallilla, tosin väliin piti mahduttaa pieni someilutauko, että Meela sai rauhassa levätä ennen seuraavaa settiä.

Toivottavasti seuraavan kerran blogia päivitellessäni voin kirjoittaa jotain muutakin kuin treeniuutisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti