lauantai 31. tammikuuta 2015

Juha Oreniuksen treeni

Viikko meni vähän löysäillessä. Meidän ollessamme Virossa, olivat koirat tempaisseet jonkun mahapöpön, ja koko lauma Meelaa lukuunottamatta kärsi vuorollaan ikävästä vatsataudista.
Tämä tarkoitti luonnollisesti karanteenia koko porukalle, eikä löysämahojen kanssa voinut treenailla kotosallakaan.

Torstaina onneksi tilanne oli jo hyvin tasaantunut, ja lähdimme käymään hallilla. Omilleni teetin Nooran treeneissä ollutta hieman haasteelliseksi osoittautunutta kohtaa, jossa koiran piti irrota hyppysuoralle kun puomi leijeröitiin väliin, ja vielä osata napata puomin alla olleen U-putken oikea pää - edelleen leijeröintimeiningeissä. No eipä siinä, Meela muisti harjoituksen ja suoritti sitä kuin vanha tekijä. Mintulle piti vähän muistuttaa että putki-käskyllä mennään putkeen eikä puomille, mutta muutoin silläkään ei ollut tehtävässä vaikeuksia.

Lauantain ohjelmaan kuuluikin sitten Juha Oreniuksen valmennus omalla hallilla. Rata oli huikeasti persjättöjä ja japanilaisia sisältävä luukutus, joka osoittautui loppuviimein tosi kivaksi ja juostavaksi kokonaisuudeksi. Aika rankka treeni kuitenkin oli! Ensimmäisellä kierroksella paneuduttiin vahvistamaan Meelan rengasta, jossa halusi mennä renkaan ohi kun lähdin itse vedättämään sivuttaisuunnassa. Rengas siis erityiseen treeniin kotitreeneissäkin!
Päästiin pätkissä maaliin asti, joten kakkoskierroksen ideana oli tuskailla koko rata nollana läpi. Hirveäksi tappeluksihan se meni, mutta sisulla ei-niin-tyylipuhtaasti maaliin!Meela on kyllä paras. Ohjaaja sen sijaan hyytyi hyvin tehokkaasti tuolla radalla, ja se tuntuu jaloissa edelleen. Huhhuh! Ensi viikon ryhmätreeneissä taidetaan paneutua kontakteihin ja tuohon rengasasiaan ihan urakalla, pikkusheltti meinaa nimittäin vähän porsastella noissa vapautuksissa näköjään.

Tämä vaikuttaa sopivalta kohdalta julkaista myös Teemon agilitytreenivideo, joka otettiin ensimmäisellä hallitreenikerrallamme. Pieni Päy oli siis nähnyt esteet kerran aikaisemmin Loskasadeleirillä ollessamme, joten aika kivaa suorittamista! Kolmannella kerralla hallilla käydessämme se juoksi jo kolme hieman kaartavaa hyppyä ja tarjosi esteitä itsenäisesti. Isona hänestä tulee mainio agilitykoira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti