keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Näyttelyt 2/3


Tammikuu on näyttelykuu.
Koko kuukaudelle on rastittu kalenteriin näyttelyitä enemmän kuin viime vuodelle yhteensä. Vaan mikäs tässä on käydessä, kun Meela on täydessä karvassaan ja pentujen jälkeen oikein valmiin oloinen.

Kotimaan kisoista avasimme vuoden Kajaani KV:llä. Sinne oli ilmoitettu perinteikkäästi valtava määrä shelttejä tanskalaistuomarin syyniin. Päivä venyikin pitkäksi, eikä kylmässä pallohallissa palelu ollut mitenkään mieltä ylentävää herkkua.
Onneksi oli sentään mukavaa seuraa! Ehdittiin päivittää kuulumiset ruotsintuttujen kanssa, moikata Teemon isäkoira ja Mintun syksyinen sulhasmies, keskustella koirien siistimisestä ja jännittää tuloksia.

Esitin kehässä myös Teemon, joka hieman jännitti kanssani esiintymistä. Ihastuttavan myötätuntoinen tanskalaistuomari Birgitte Schjöth surkuttelikin rimpulateinilleni heti alkuunsa, että miksi sinä et tykkää syödä, pitää syödä. Olen samaa mieltä kanssanne, tuomari! Kovin hän kuitenkin Teemosta tykkäsi, ja hieman valmiimpana pakettina pikku-Päy voisi saada tältä tuomarilta muunkinlaisen arvosanan kuin sitä sinistä korttia.

Meela taiteili varmasti omaan suoritukseensa napaten erinomaisen. Tuomari tykkäsi koirasta, eikä löytänyt siitä juuri muuta vikaa kuin häiritsevän pyöreät silmät. No onhan ne! Se näyttää ihan Shrekin Saapasjalkakissalta. Vaikka samalla tietysti surusilmät tekevät pienen Meelan kerjuuilmeestä entistäkin vetoavamman. Tällä kertaa ei kuitenkaan pääsyä jatkoon, ja tulos jäi sileään eriin.


Viikkoa myöhemmin sunnuntaina startattiin Ilomantsiin ryhmikseen, jossa Tanya Ahlman-Stockmarille oli ilmoitettu arvosteltavaksi vain kuusitoista shelttiä. Kuusitoista?!? Syykin selvisi hyvin pian arvosteluja katsellessa, sillä rodussamme ei jaettu sertejä ollenkaan. Lisäksi kehän pohja oli kamalaa, liukasta muovipressun tyyppistä asiaa, jolla yksikään koira ei kyennyt liikkumaan edustavasti.
Tunnelma shelttikehällä olikin jokseenkin synkeä, itsestäni tilanne alkoi tuntua lähinnä jollain tapaa huvittavalta.

Teemo esiintyi kehässä kehnosti ja keskittyi enemmän lattialla lojuneeseen kinkkuun kuin minuun. Kaiken kaikkiaan kevyeksi, kapeaksi ja pentumaiseksi todettu juniori nappasi näyttelystä sen H:n, johon lopulta sain olla jopa tyytyväinen, sillä tuomari jakeli myös T:tä. Totesimmekin porukalla, että tänään oli varsin keltainen päivä shelttikehässä ja jo EH oli melkoinen lottovoitto.

Meela puolestaan nappasi räyhäkällä esiintymisellään narttujen ainoan erinomaisen ja voitti sillä luokkansa. Tuomari kävi nopeasti vilkaisemassa koiraa ja totesi, että ei nyt tälle ainakaan sitä SA:ta. Arvostelu oli kuitenkin mielestäni ihan hyvä, ja joku muu olisi tuolla sen sertin antanutkin.
Siinäpä kotimaan näyttelyitä yhden kuukauden tarpeiksi, katsotaan kesällä lisää hieman erilaisella kokoonpanolla.

Agarwaen Balrog of Morgoth "Teemo" 9kk

Male of good size but there could be more of him. Nice head and expression. Correct ears. Good neck & topline. Would like better angulation front and rear. Moves freely but very loose in front.
JUN EH - Birgitte Schjöth, Kajaani KV

Yleisvaikutelmaltaan vielä kovin pentumainen ja kehittymätän junioriuros. Kauttaaltaan vielä kapealinjainen. Kauniisti sijoittuneet korvat. Toivoisin hieman pidemmän kuono-osan. Kapea edestä, rintakehän tulisi olla pidempi. Oikeanlaatuinen karvapeite. Tarvitsee aikaa. Korkea kinner. Liikkeiden tulee vakiintua. Erinomainen käytös.
JUN H - Tanya Ahlman-Stockmari, Ilomantsi RN

Agarwaen Arya 3½ vuotta

Feminine. Nice head. A little too round and pronounced eyes. Nice ears. Correct bite. Beautiful outline and angulations. Nice mover from all sides. Beautiful coat & colour.
AVO ERI - Birgitte Schjöth, Kajaani KV

Feminiininen hyvänkokoinen narttu. Oikeat rungon mittasuhteet. Kookkaat oikein sijoittuneet korvat. Hieman pyöreät silmät. Hyvä alaleuka. Hyvä runko. Hieman pehmeä karvapeite. Aavistuksen korkeahko häntä liikkeessä. Hyvä käytös. Liikkuu hyvin edestä.
AVO ERI - Tanya Ahlman-Stockmari, Ilomantsi RN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti