maanantai 23. helmikuuta 2015

Kisakauden korkkaus

05.00
Herätys, sillä kisapaikalla piti olla jo ykkösluokkien mittausta varten. Voihan tööt.
Onneksi tajusimme mennä ajoissa nukkumaan, eikä aikainen aamu tuntunut niin riipaisevalta.

05.40
Poimimme Päivin Mimo-sheltin kyytiin. Päivi itse oli sen verran kipeä, että Mimo sai lähteä meidän matkaamme ilman tuttua ja turvallista ohjaajaansa. Onneksi varamies Jaana lupasi suorittaa ohjaustoimenpiteet, sillä allekirjoittanut ei ehkä olisi ventovieraan puikkoihin uskaltanut lähteä.
Samaan syssyyn pakkaamme koirat autoon, jätämme loppulauman kongien kanssa odottamaan hoitajiaan ja starttaamme kohti Ylämyllyä.

06.00
Ylämylly. Hyppäämme Annan kanssa Jaanan tilaihme-Caddyn kyytiin ja suuntaamme kohti Kuopiota.

08.00
Kuopio. Kokeneina leiriytyjinä selviydymme neljän koiran, kolmen retkituolin, kolmen häkin sekä erinäisten kisareppujen ja nyssäköiden kanssa yhdellä kertaa läpi peilijäisen pihamaan ja sisälle Musti & Mirri-areenalle. Olemme nohevia.
Leiriydymme sopivaan nurkkaukseen odottelemaan mittausta.

08.45
Mitattavaksi lähtenyt Minttu todetaan 34cm korkeaksi ja se saa uuden lapun säkäluokan uudelleen määrittämistä varten.
Toivottavasti tällä kertaa löydämme tarpeellisen määrän tuomareita ajoissa! Samaan aikaan kisauraansa aloitteleva Savu mitataan odotetusti meediumiksi.

09.00 - 14.00
Ykkösten kisat.
Paljon turinaa treenikavereiden kanssa. Savu tekee kaksi nollavoittoa, Mimo yhden nollan. Perinteisiä kisaorjan hommia, kuten videokuvaamista ja koirien liikuttelua.
Omien koirien pitkä lämppälenkki ykkösten palkintojenjaon aikaan. Ulkona on kovin liukasta.

14.40
Mini- ja medikakkosten rataantutustuminen. Käänteisestä järjestyksestä johtuen olen saanut seurata maksien radat kaikessa rauhassa ja fiilistellä kisatunnelmaa.
Hyppyrata ei tunnu vaikealta, ja on hyvä fiilis.
Rataantutustumisen jälkeen lämmittelemään koiraa ennen ensimmäistä starttia, johon on kuitenkin vielä tovi aikaa - kilpailijoita on aika monta.

~15.00
Seisomme Meelan kanssa starttialueella.
Meela kyselee kamalasti, arpoo ehkä uutta pohjaa ja hallia. Emmehän me ole halleissa kisanneetkaan ainakaan vuoteen, jos Joan tuttua hallia ei lasketa.
C-hyppyradalta tulokseksi vitonen, sillä Meela juoksee kyselyräksyttäessään viimeisen esteen ohitse. Luonnollisesti se ei olisi kysellyt, jos olisin ohjannut paremmin.

15.40
Maksit tutustuvat seuraavaan rataan. Ei vaikuta pahalta sekään. Seuraamme rauhassa rataa, kunnes 16.10 minit ja medit siirtyvät rataantutustumiseen. Myös tältä radalta jää juostava tunnelma, ja hyvillä mielin siirryn lämmittelemään koiraani koitokseen.

~16.30
Starttaamme jälleen luokan viimeisinä.
B-agilityradalla Meelalla on hyvä draivi, ja suoritamme varmasti yhdessä rataa. Vapautan liian innokkaasti A:n kontaktin, koira kun vähän arpoo että millä nopeudella tulla, eikä kestä sivuttaisetäisyyttä kisatilanteessa.
Meela tekee nollan, nopeimman ajan ja voittaa luokkansa.


17.10
Maksit tutustuvat jälleen rataan. Tämäkin on hyvä rata, mutta aika moni maksi hyllyttää A:n tietämillä.
Tutustun rataan reilun puoli tuntia myöhemmin ja päätän, että me ei hyllytetä siihen.

~18.00
Lähdetään Meelan kanssa. Meela tekee törkeän hienon kisakeinun. Samaan syssyyn Meela tekee törkeän huonon A:n, jota en huomaa valssatessani niin tohkeissani. Voihan mätä.
Meela kuitenkin tekee nollan, jolla se myös voittaa.
Olemmepas me tänään liekeissä.


18.15
Jaetaan palkintoja. Meela saa kaksi pussia koiranruokaa, pari uutta lelua ja ruusuketta.
Tuomarina toiminut Reetta Pirttikoski kehuu ratoja ja koiraa, ja kiittelen auliisti. Tänään oli hyvä päivä, tehtiin itsemme näköisiä ratoja ja oltiin tosi hyviä.

18.40
Olemme kävelyttäneet koiramme viimeisen kerran, pakanneet auton ja suoriutuneet ulos sohjoiselta pihalta. Kotiin! Pitkän kisapäivän jälkeen on kuitenkin nälkä, ja matkalla pysähdymme hampurilaisilla vakiohuoltsikallamme. Olemme kyllä hampurilaisemme ansainneet, sillä kisakoirien yhdeksästä radasta peräti viisi oli virheettömiä suorituksia, ja niistä viidestä neljä voittoja.

21.20
Saamme Hupsiksen ja Myrnin takaisin mökkireissultaan Ylämyllyn huoltoasemalla.
Kiva, kun ne tulevat niin hyvin juttuun vanhempieni kanssa, ja pääsevät välillä privaatisti mökkeilemään.
Kotona olemme jo puoli kymmenen jälkeen, mikä alkaa olla ihan mukavaa. Mimokin pääsee kotiinsa palkintokasseineen päivineen.

23.00
Päivä on pulkassa, ja koska Netflixin katselu osoittautuu äärimmäisen raskaaksi toimenpiteeksi, päätämme käydä nukkumaan.
Koirillakaan ei vaikuta olevan mitään sitä vastaan.

Myönnän saaneeni vaikutteita The Mutiaiset-blogin kisapäiväkatsauksesta.

2 kommenttia: