tiistai 10. maaliskuuta 2015

Inspiraatiota treeneihin

Meillä on kotona kovin hiljaista.
Allekirjoittanut tekee sekalaisia vuoroja ampumahiihdon MM-kisojen parissa, potee huonoa omatuntoa siitä ettei ehdi touhuta koiriensa kanssa ja kiroaa jokaisen lenkin jälkeistä tassupyykkiä. Oikeasti olen panostanut koirien treenaamiseen kovasti nyt, kun aikataulut on tiukilla ja tuntuu, ettei mitään ehdi. Onneksi on Anna, joka käyttää niitä lenkillä ja duunaa pyöräilymatkailuprojektiaan pääsääntöisesti kotona. Yksin ei selviäisi.

Koska meidän arjestamme ei ole mitään jännittävää kirjoitettavaa, eikä edes uusia valokuvia, päätin listata jokusen hyvän blogin joista voi hakea inspiksiä treeneihin.
Jos sinä luet tai kirjoitat jotain tosi hyvää treeniblogia, niin linkkaa kommentteihin! Haluan lukemista.

Evita ja Carma

Kovin agilityisä blogi, mutta valtavan hyvä sellainen! Ira jakaa blogissaan paljon ratapiirroksia ja videoita, kertoilee omasta treenaamisestaan ja ideoista treenien takana. Paljon hyviä pätkiä monenmoisiin treeneihin, ja takuuvarmasti inspistä harjoituksiin.
Suurenmoinen plussa myös siitä, että blogissa seikkaileva Carma-sheltti on aivan valtavan hieno eläin.

Olipa kerran Priya

Aloittelevan koirakon treenikertomuksia. Erityisen hyvää tässä blogissa on se, että sinne kirjoitetaan treenien kulkua hyvin tarkasti vaihe vaiheelta. Priya treenaa monipuolisesti useita lajeja, itselleni kiinnostavimmat ovat tietysti toko ja agility.
Olen muistaakseni lukenut täältä jotain muistiinpanoja luennoiltakin, jos en aivan ole väärässä.

Kengurunkolon Dirty Harry

Tämä on aika uusi blogi meikäläisen lukulistalla. Doni treenaa ainakin tokoa ja agilityä, joista kumpaisestakin kirjoitetaan hyvin paljon itse treenejä auki. Etenkin agilityn ratapiirrososiosta voi joku hyötyä, sillä ohjauskuviot on selostettu läpi este kerrallaan ja ratapiirroksiakin on tarjolla runsaasti.

Entä jos lennän

Aksaa ja tokoa maailmaan. Ei ehkä niinkään omien treenien aukomista, ratapiirroksia ja muuta sälää, mutta analyysia ja pohdintaa koulutuksesta ja omasta koiraelämästä.
Hyvin paljon muutakin materiaalia kuin treenijuttuja, mutta minä tykkään lukea, niin se riittää.

Kujemielen

Hetken mietin, että listaanko edes tätä kun on niin suosittu blogi kyseessä ja koko universumi sen tietää. Listasinpa nyt kuitenkin! Agility- ja tokopainotteinen blogi, josta löytyy aika paljon kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. On tekstejä liikkeiden opetuksesta, videoita treeneistä ja valmennuksista, kisa-analyysia ja sensellaista. Ratapiirroksia!


Sitten annan kunniamaininnan vielä sellaisille blogeille kuin
- Susiasukit ja erityishyödyllinen video rallytokon kylteistä
- VVV ja mainioita tekstejä mm. radan muistamisesta ja muusta. Tää on ihan ykköslöytö tältä vuodelta.
- Lentävä shetlantilainen jonka etenkin vanhemmat tokotekstit ovat olleet meikäläiselle ihan must.

12 kommenttia:

 1. Priya kiittää maininnasta! Itsekin tykkään tosi paljon blogeista jossa kirjoitetaan treenejä hyvin auki. Niistä saa aina jotain irti ja treenimotivaatio kasvaa :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on vielä aika uusi blogi, mutta paljon asiaa treeneistä + ratapiirroksia jne tulossa ;)
  Videoita kuvaillaan myös paljon!

  http://mariansheltit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kiitos maininnasta! Olen ajatellut, ettei ne tokotekstit kiinnosta ketään ja sen takia (+laiskuuden) vähentänyt niitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostaa! Etenkin kun täällä meillä susirajalla ei ole mitään kivoja tokokoulutuksia tai muuta, olen ihan fiiliksissä ammentanut teidän valkkujutuista ideoita omiin treeneihin :D

   Poista
 4. Tosi hyvästä en tiedä, mutta meidän blogissa on kyllä jonkun verran treenijuttuja :D Agilityn parissa siis puuhastellaan. http://yeedu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Hyvästä en myöskään tiedä, mutta treenataan kyllä ja kunhan ipana kasvaa niin enemmän selostusta agilityn puolelta. Toinen huuhailee rally tokossa :) Eli VILLAKOIRAT VIVI JA ILE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Tämä vaikuttikin hirveän monipuoliselta ja syväanalyyttiseltä (onko tämä edes sana :D) blogilta, joka täytyy ehdottomasti laittaa jatkotutkimusten listalle.

   Poista
  2. Heh kaipa se on sana :D Toivottavasti viihdytte ileduup osoitteessa :)

   Poista
 6. Kiitos maininnasta, VVV kiittää ja kumartaa! :) Hyvältä näyttää myös tämä teidän blogi!
  Hyvää kevätpäiväntasausta ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista