perjantai 13. maaliskuuta 2015

Keppijuttuja

Karvan lähtöään aloitteleva ja loputtomasti turkkiaan pölistelevä.
Mintusta lähtee ihan käsittämättömiä määriä karvaa. Kuten ylläoleva kuva paljastaa, ei pienessä sheltissä pitäisi olla enää paljon mitään, mistä sitä karvaa tiputtaa. Silti sitä pölisee. Imuroin eilen koko talon, sohvat ja kaikki. Minttu käveli keittiöstä olohuoneeseen, ja lattia oli taas pitkien päälikarvojen peitossa.
Ihan kuin joulukuusi loppiaisena. Lopettaisi jo.

Ratapohja: Birgitta Hermansson. Kaikki pohjan treenit FB-yhteisöstä agilitycourses tai tästä.
Inka valitteli alkuviikosta, että Islan kepit on kovin treenin tarpeessa. Olin heti että jes, mulla on tosi hyviä ratapohjia kepeille! Siispä oltiin eilen iltasella tahkoamassa merlekoirien kanssa keppejä ihan urakalla.

1. hypyn tajusin kierrättää oikean siivekkeen kautta, ja pieni sheltti sujahti ilmaiseksi putkeen. Ehdin hyvin kolmosen takaakiertoon. Neloselle Meelalle piti vääntää vähän kääntävää ohjausta, tai muuten linja levisi kuin jokisen eväät. Kepeille haki hyvin, ja kesti tiukan takaaleikkauksen moitteettomasti. 6 hypylle piti taas napakoittaa käännöstä, ja sitten oli jo kiire putken jälkeiseen persjättöön. Kasilta piti hyvissä ajoin muistaa liikkua kohti kympin takaakiertoa, tai muuten seurasi yhteentörmäys. Kokeilimme Meelan kanssa tätäkin vaihtoehtoa ensimmäisellä kierroksella, kun erehdyin jäämään varmistelemaan putkea. Loppurata olikin hirveää rallattelua.
Jostain mystisestä syystä Meela keksi toisella kierroksella napata ensimmäisen keppisuorituksen jälkeen tuon putken 13 pään. Aiemmin kääntyi hyvin kutoselle. Piti vähän kalastella.

Minttu teki samaa rataa, ja yllätyin sen taidoista. Mii kesti mainiosti takaaleikkauksen kepeille, eikä sitä tarvinnut niin kääntää esteille kuin tytärtään, vaan mummokoira antoi tiukat kaarteet ilmaiseksi. 13 putkesta ulos tullessaan se tosin kävi rallattelemassa ohimennen yhden ylimääräisen hypyn, mikäli en ollut tiukkana ottamassa sitä kepeille.
Ihan hassu.

Meelan treeni videoitiin tabletilla, hieman väsynyt viimeinen kierros. Ja sitä kalastelua kyllä riittää.

2 kommenttia:

  1. Tuo karvanlähtö on kyllä uskomatonta. Nimim. löytyi karvanlähtöaikaan nakkikeitosta nakkien SISÄLTÄkin... Miten ihmeessä??

    VastaaPoista