keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Pikkukoirat harrastavat agilityä, isompi koira täyttää 11 vuotta


Jos satunnaiset kamerantyhjennykset ja muut sälät shelttieläimistä kiinnostavat, niin meidät löytää nykyään myös Instagramista.Vaikka ensin kirosin koko palvelun alimpaan mahdolliseen rakoseen, on sinne jostain syystä tullut spämmäiltyä kuvia tahdissa kuva per päivä. Oho hups.

Sunnuntaina olin Pärnävaaralla asemissa kello 9.00, nimittäin kovin ystävällismieliset lieksalaiset olivat pyytäneet minut ja Meelan kanssaan treenaamaan! Treenejä tuli kouluttelemaan Henna, jonka omat koirat ovat kisakentillä kovin hyvin koulutettuja ja irtoavia eläimiä.
Tehtiin pohjoisen kisoissa ollutta kilparataa, jossa olikin vääntöä, kääntöä ja juoksua riittämiin sunnuntaiaamun tarpeiksi.Kakkoshypylle otin Meelan pakkovalssilla. Nelonen ja A olivat meillä hieman eri kulmassa, sillä kentällä tuli pituus vastaan. Meidän versioomme sopi neloshypylle mainiosti saksalainen tai backlap, jos halusi laittaa koiran irtoamaan itsenäisesti A:lle. 6 putki oli hieman lähempänä, mikä mahdollisti leijeröinnin. Putkeen Meela sujahti pakkovalssilla, ja tiukasti jarruttaen kääntyi ensimmäisellä kierroksella hyvin seiskahypylle. Toisella kierroksella pieni sheltti sai jonkun keskisormikohtauksen, ja kaahasi sen suuremmin kyselemättä jatkuvasti nappaamaan tuon hypyn numero 11 matkaan, vaikka jarrukäskyt tulivat ajoissa ja olin tosissani ottamassa sitä vastaan putkelta. Samanlaisen aivopierun se sai viime viikon keppitreeneissä, kun samaa kohtaa tehtiin toisella kierroksella. Mikähän juttu tämä nyt on?

No kuitenkin, seiskalta sai luukuttaa lujaa eteenpäin ja koira irtosi 9 putkelle hienosti niin, että ehdin tulle tekemään persjättöä 10 taakse kevyesti. 11 hyppy pyöräytettään kauemman siivekkeen kautta ja siihen tehtiin joko saksalainen tai ihan vaan päällejuoksu. 12 hypylle kokeiltiin sekä viskiä että ihan vaan koiran kuljetusta, ja jälkimmäisellä kuulema pieni sheltti kaarsi hypyn kauniimmin. Sen jälkeinen elämä olikin melko pitkälti vaan luukutusta, 16 hypylle piti muistaa käydä ohjaamassa (kappas!) ja 17 putkeen linjautui nätisti, 18 päähän pakkovalssia ja sitten vaan juostiin hirveällä kiireellä maaliin.

Meela sai kovasti kehuja sähäkkyydestään ja irtoilevaisuudestaan. Jes, irtoamistreenit ovat siis tuottaneet tulosta! Kokeiltiin toisella kierroksella mm. japanilaisen turaamista 11-12 väliin, mutta se oli ihan huono. Lisäksi Meela teki A:lle etenemisiä sillä backlapilla ja leijeröintejä.

Kameran pyysin mukaan vasta toiselle kierrokselle, ja meno on hieman väsynyttä jo ensimmäisen kymppiminsan setin jälkeen.
Huomioitavaa on myös, että kutoshypyn jälkeinen elämä oli oikeasti kakkoskierroksella niin vaikeaa, että piti jäädä ihan tosissaan odottamaan koiraa ja vaatimaan sitä mukaan, että se ei käynyt hyppelemässä omia reittejään. Ensimmäisellä kierroksella oma liike oli niiiin paljon parempi.

Treenit oli kuitenkin huippukiva aloitus aamuun, suuret kiitokset vaan mukaan pääsystä ja Hennalle kouluttamisesta! Harrastelun jälkeen oli hyvä siirtyä duunihommiin ampumahiihdon pariin taas yhdeksi iltapäiväksi. Huh.


Maanantaina käväisin shelttitrion kanssa Joan mölleissä kokeilemassa, miten rata kulkee.
Suurta menestystä emme kisakarkeloista saavuttaneet, sillä oma jalka ei oikein noussut, oli kylmä, koirat ihmettelivät yhtä nimenomaista putkea todella paljon ja Meela jäi juoksemaan rallia toiseen putkeen. Edellämainittu kuitenkin teki superhienoja kontakteja joista se sai paljon ruokaa, Minttu kohahdutti yleisöä tekemällä nollarataa niin pitkään kunnes huusin sen hyllyttämään suorituksensa ennen A-estettä (joka ei kuulu vieläkään treeniohjelmaamme). Myrn rallatteli vauvojen, vanhusten ja vaivaisten koirien putkiralliluokassa kuitenkin voittoon, ja sai siitä palkkioksi uuden treenilelun ja ohjaajalle suklaata. Hyvä Myrn!

Tänään Timi täyttää yksitoista vuotta.
Vanhuskoiran synttäreiden kunniaksi käymme koirien kanssa Utrassa syömässä kakkua, pitämässä seuraa harmaanaamaisella Timantille ja antamassa sille oman BOT-loimen synttärilahjaksi. Viime talvena ikä nimittäin alkoi jo näkyä veteraanin askelluksessa, ja se paleli pakkaslenkeillä ja veti itseään jumiin rallattelun jälkeen.
Toivottavasti uusi takki tuo avun ensi talven pakkasille.


Timi viime kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti