sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kevätpäivät

Koko mökkiporukka: Myrn, Minttu, Meela, Saaga, Wiu, Isla, Riima sekä epäsheltit Hupsis & Leya.
Näin huhtikuun alkuun osui odotettu viikonloppu, nimittäin koko porukan kevätpäivät! Näin pienellä porukalla mahduttiin vielä Liperiin meidän mökille, mutta ensi kesänä taitaa olla pakko lähteä jo vähän isommille mestoille viettämään treeniviikonloppua.
Viikonlopun ohjelmaan kuului tietysti yhdessä hengailua, ulkoilua, vähän agilityä ja ihmisten pyynnöstä jopa trimmaushommia.

Mukaan pääsivät tällä kertaa tietysti meidän omat koiramme, sekä Mintun tyttäristä Saaga (Cirni Fallstar), Wiu (Cithri Nightfall) ja Isla (Aysla). Islan pentu Riima edusti lapsenlapsiosastoa, ja mukaan mahtui myös yksi holskukin.

Perjantaina nappasimme Stefin ja Wiun juna-asemalta mukaamme ja ajelimme kaupan kautta mökille. Illan mittaan muutkin saapuivat koirineen paikalle, emmekä voineet kuin ihastella shetlanninlammaskoiran helppoutta: kaikki seitsemän shelttiä sulautuivat yhteen porukkaan sen suuremmin mukisematta, ja yhteiset leikit etenkin junioriosaston kesken löytyivät nopeasti.
Koirat saivatkin viettää koko valoisan ajan mökin pihalla tohuillen, mikä riitti pitkien matkustelujen jälkeen vallan mainiosti niille aktivoinniksi.

Saaga
Wiu
Lauantaina keskityimme agilityn treenaamiseen JOAn hallilla. Noora oli lupautunut kouluttamaan meitä, ja rakentelimmekin halliin melkoisen tuskailuradan. Porukalla kävimme rataantutustumisen läpi ihan radanlukutaidon kehittämisen kannalta, jonka jälkeen kisaavat koirakot päästettiin kentälle. Meelan kanssa aloittelimme, ja pikkusheltti olikin hurjalla energialla liikenteessä! Radalla ongelmakohdiksi osoittautuivat avokulman kepit ja todella jyrkkä takaaleikkaus sekä lähetykset esteille. Sen sijaan pieni Meela yllätti tekemällä taidokkaita poispäinkääntöjä kepeiltä!
Anna treenasi Mintulla ja Inka Islalla, ja kaikki me onnistuimme tehokkaasti turaamaan ihan tismalleen samoissa kohden koirinemme.

Pentuosasto sai harjoitella vähän etenemisjuttuja ja leikkimistä, ja ilo oli viisikuisia shelttejä katsella työn touhussa. Kaikki C-pennut ovat vähän aloitelleet agilityharrastusta, mutta tällä hetkellä pääpaino on tosiaan siinä etenemisessä ja lajiin varovaisesti tutustumisessa. Tänään pienille esiteltiin pari hyppyä pumppereilla sekä tumma putki. Hienosti Saaga ja Wiu selviytyivät tehtävistä, ja voin kyllä luvata että melkoisen sukkelia agilitykoiria niistä on kasvamassa! Erityisen riemuissani olin myös niiden raivokkaasta tavasta leikkiä ohjaajiensa kanssa, olen nimittäin saanut huomata ettei tuolla tavoin leluja repivä sheltti ole ihan itsestäänselvyys.

Treenien jälkeen kävimme Pärnävaaralla kimppalenkkeilemässä viimeisiä energioita pois koko porukasta. Löytyi hyvä metsäreitti, jolla koirat saivat rällätä keskenään ja verrytellä treenin jäljeltä. Kun pääsimme ajamaan kohti Liperiä oli kello jo pitkällä iltapäivän puolella, mutta päätimme käydä vielä aikuisten koirien kanssa ottamassa lyhyet tokot Liperin puolella hiekkakentällä. Väsymys alkoi kuitenkin näkyä etenkin omien merlejeni touhuissa, joten niiden osalta treenit jäivät hyvin kevyiksi.

Iltasella koiraosasto olikin kovin rauhallista, ja me saimme itse keskittyä tekemään pitsaa, saunomaan ja saksimaan pentujen jäätävän tuuheita korvakarvoja. Niin, ja käytiin vielä ennen nukkumaanmenoa kiikaroimassa tähtitaivaan ilmiöitä samalla kun koirat saivat viimeisen ulkoilunsa. Maalla ne tähdetkin näkyy vaan niin paljon selkeämmin kuin täällä kaupungissa.


Wiu ja Minttu
Isla
Minttu ja Meela
Saaga ennen korvien siistimistä
Sunnuntai menikin melko pitkälti koirien ulkoillessa pihamaalla ja ihmisosaston siivoillessa mökkiä. Eilen niin kovin väsyneet koirat olivat yön jäljiltä jälleen täynnä energiaa, ja saivat melkoisen hyvät rallit aikaan pihamaalla!

Kaiken kaikkiaan viikonloppu meni hyvin nopeasti, ja oli ihanaa päästä näkemään erityisesti näitä pikkutrikkejä, joita en ole loppiaisen jälkeen päässyt näkemään vielä kertaakaan.
Olen äärettömän tyytyväinen siihen millaisia niistä on kehittynyt, enkä malta odottaa että joskus pääsen näkemään näitäkin tyttöjä tositoimissa! Pieniä näyttelysuunnitelmia jo puuhattiin loppukesälle, joten viimeistään silloin toivottavasti pääsen pyörittelemään noita pikkukoiria uudelleen.
Ihania koiria ja mahtavia omistajia, ei voi muuta sanoa :) Toivottavasti seuraaviin joukkoajoihin saadaan myös kolme tältä kerralta pois jäänyttä kaveria mukaan!

Minttu ja sen tyttäret: Saaga, Wiu, Isla, Minttu itse ja Meela.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti