maanantai 27. huhtikuuta 2015

Möllisikailua

Nokkelat manulaiset
Tänään Agarwaen A-pentue täyttää kokonaiset neljä vuotta! Se on aika paljon, ja kaikki pentuset alkavat olla koiria parhaassa iässä. Paljon onnea Meela, Isla ja Noona!

Viikonloppuna kuuntelin paitsi kaksi kipaletta viettiseminaareja, kisailin myös möllikisoissa agilityä. Ajatuksena oli lähteä palkkailemaan kontakteja koirille ja juosta rataa hyvällä fiiliksellä. Sekä möllien että kisaavien radat sisälsivät melkoisesti haastetta ja ansoja: vaikea leijeröintikohta, yllättävän pitkiksi osoittautuneet sivuttaisetäisyydet, todella haasteellinen keppikulma ja muuta sellaista pientä. Ehjiä ratoja ei saatukaan aikaiseksi, mutta taas vähän ajatusta siitä, mitä vahvistella treeneissä.

Kontakteille koirat menivät vauhdilla, ja Meelan ensimmäinen puomi saikin kehuja yleisöstä: muuten hyvä, mutta toinen takajalka puuttui kontaktipinnalta! Lisäksi seisottaessani koiraa se päätti lähteä liikenteeseen omatoimisesti, joten ei kun uusimaan.
Toisella radalla kontaktit löytyivät jo helpommin, mutta kepit eivät toimineet yhtään. Riemukseni pikkukoira tehtaili kuitenkin tosi hienon viskin, ihan vahingossa!

Mintun kanssa ensimmäinen möllirata meni todella hyvin. Kisamölliradalla se taas tilttasi ihan totaalisesti. A:lle jäi odottamaan huipulle, sillä edellisellä radalla olin huomauttanut sille huonosta kontaktista. Kepeille mennessä koira meni johonkin ihmeelliseen off-modeen, ja pyöri vaan ympärillä haukkumassa, eikä uhrannut yhtäkään ajatusta esteelle ihan oikeasti menoon. Kun radan lopussa pieni Minttu sitten hyppäsi railakkaasti alas puomilta, päätin kantaa sen suoraan autoon. Ihme porsailua! Ilmeisesti kisapäivän huuma oli ihan liikaa mummokoiralle, ja korkea viretila veti sen pääkopan ihan tilttiin.
Huh, mitähän vapun kisoista tulee, kun jo möllit olivat tätä tasoa?

No, tiistaina on vielä yhdet möllit kisattaviksi, joten saadaan sessejen kanssa muistella kisamaisia suorituksia  vielä kertaalleen.
Tilanne vaatinee kontakteille palkkailua, sillä korkeammassa kisavireessä ne ovat selvästi vain niiiiin paljon vaikeammat. Pitää muistaa vappunakin, että jos on virheitä alla, saavat koirat treenata kontakteilla seisoskeluja ihan oikeissa kisoissa.

Tänään pikkukoira Meela pääsee ProPerrolle valmennukseen synttäreidensä kunniaksi.
Huippua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti