lauantai 23. toukokuuta 2015

Tämä on agilityblogi

Ollaanpa ehditty käydä kouluttautumassakin! Sari Vähäniitty tuli oman seuran pihalle vetämään treenejä, ja tottahan toki me oltiin menossa. Tällä kertaa mukana Minttu, joka oli yhdeksän aikaa lauantaiaamuna melkoisen liekeissä agilityn harrastelemisesta.


Koska minulla oli kiire treenien jälkeen luonnetestipaikalle, saimme Mintun kanssa aloittaa ensimmäisinä. Sari totesi heti alkuun, että laitetaan kelloon parikymmentä minuuttia ja juokset minkä juokset. Ei ihan juostu sitä kahtakymmentä, mutta paljon kuitenkin!

Rata oli Mintun kanssa varsin mentävissä, ja ehdimme juosta sen moneen kertaan läpi koulutuksen aikana. Kakkosputken pakkovalssi piti muistaa ohjata kunnolla loppuun asti ja neloshypyltä lähteä nopeasti kohti keppejä, että ehdin sinne niistämään - jos olin hetkenkään myöhässä, Minttu rallatteli okserin ylitse sen enempää asiaa ajattelematta. Kerran Mii teki myös lentokeinun, ja viimeisellä kierroksella se lähti omaan sivuttaisliikkeeseen mukaan ja pomppasi alas keinulta. Nätisti kuitenkin tuli putken oikeaan päähän, ja loppu radassa ei mitään ihmeellistä enää ollutkaan. Hiottiin kyllä 12 hypyn käännöstä pienemmäksi, eli vastakääntöä kaikessa rauhassa ja napakasti, ettei leviä miten sattuu.

Vartin ympäriinsä juostuamme Sari vain totesi, että hirveän hyvää menoa ja haluatteko lisäpätkän tähän. Kieltäydyin mahdollisuudesta, sillä seuraavana päivänä meillä oli vielä edessä agilitykilpailuissa pari rataa juoksemista. Ei sillä, että olisin varsinaisesti enää jaksanutkaan juosta yhtään ylimääräistä ;)
Videolla viimeinen kierros rataa, ei oikein jalka enää nouse!Kävimme tosiaan niissä agilitykisailuissakin. Minttu teki hirveän hyvän hyllyradan, mutta karkasi A-esteelle (olisi pitänyt ottaa puolivalssilla putkeen!) ja siinäpä se menikin. Ei se mitään.
Meela porsaili kontakteja, joten treenailtiin sitten niitä. Lisäsin kesän harjoittelulistaan pakkovalssit niiden niistojen lisäksi. Myös pitkät lähetykset kepeille ja irtoamisharjoitukset ulkokentällä.
Kisafiilis Savonlinnassa ei ollut kohdallaan, viikko oli liian raskas myös minulle. Tiedänpä taas tulevaisuutta ajatellen paremmin, mitä me jaksetaan ja mitä ei.

Kohta taas mennään - seuraavat kaksi viikonloppua kisoja Kuopiossa ja Varkaudessa, sitten vähän huilia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti