torstai 11. kesäkuuta 2015

Valmistautumisia


Tänään lähdetään Ouluun!
Toivottavasti säät suosivat, koirat jaksavat ja meininki on yhtä hyvä kuin viimevuotisissa Tampereen kisoissa. Ensimmäistä kertaa mekin ollaan mukana ja startataan koko joukkueen ensimmäisinä. Tavoitteena tulos!

Viikko ollaan vietetty rauhallisesti, tehty viime hetken treenit molempien koirien kanssa ja pakkailtu kamoja kasaan.

Sunnuntaina kasasin tällaisen pienen harjoitusradan pihamaalle. Kepeille oli hieman pidempi vienti, mutta hölmönä aloitin radan rakentamisen ohjelmaan ihan väärästä kohden, ja mittasuhteethan siitä kärsivät!
Treenissä oli pakkovalssi putkelle, takaakierrot, niistot, kovaa keppien avokulmaan tuleminen ja saipa tuohon väännettyä vähän erilaisia vientejä kepeille ja pakkovalssinkin, kun oikein yritti. Kaikki asiat meidän treenilistalta pieneen harjoitukseen paketoituna!
Lienee sanomattakin selvää, että kaikki mikä ei ole toiminut kisoissa, toimi treeniolosuhteissa loistavasti. Niinpä niin. No, ainakin saatiin molempien koirien kanssa hyvä harjoitus alle.
Tiistaina oli viimeiset agitreenit, jotka pidettiin SM-ryhmän kesken. Taas oli yhden joukkuetuomarin kisarata kasattuna pihalle, ja siinä yritettiin tehtailla nollaa. Ensimmäisellä kierroksella puuttui ripaus rohkeutta, ja tehtiin vitonen. Meela ei irronnut kepeille, kun olin itse myöhässä ja jarruttelin.
Toisella kierroksella halusin liikkua ja luottaa koiraan, mikä toimi paremmin kuin hyvin: ehdin tehdä aiemmin hieman varmistelemani takaakiertopersjätöt tuplana, ehdin kepeille, ehdin kaikkialle. Ihan superhyvä! Harmi vain että radassa oli tosi viheliäiset kontakteille viennit, niistä en tykännyt. Joutui varmistelemaan liikaa.

Mintun kanssa tehtiin suorilta nolla, palkkailin sitä kontakteille ja pidettiin bileet radan lopussa. Totesin siinä sitten, että ei meidän tarvitse enää treenatakaan ennen hurjaa varakoirakon pestiämme - Minttu on paras aina.

Nyt auto on lastattu hirveällä kasalla näyttelytelttoja, parilla rinkalla ja pienillä shelteillä.
Perjantaina täytämme tärkeän tehtävämme Poksin telttojenkasaajina, juoksemme pari rataa ja lauantaina uudestaan. Sunnuntaina ihan vaan kannustetaan kavereita.
Kisapaikalla törmäillään!

1 kommentti: