sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kisaviikonloppu

Keväällä meillä oli ohimennen puhetta, että olisipas hauskaa lähteä porukalla vaikka Joensuun näyttelyyn. C-pennut, jotka rehellisesti sanottuna ovat Meelaa lukuunottamatta kaikkein toiveikkaimpia näyttelyeläimiäni, olisivat himpun liian nuoria junnuihin, mutta ainahan sitä voisi pentuluokkaa koetta. Siitä se ajatus sitten lähti, kuten sanotaan. Ei kisattu vain näyttelyitä, vaan tempaistiin yhdet agilitykisatkin siinä sivussa - ovathan täällä päin maailmaa parin tunnin ajomatkan päässä Varkaudessa järjestettävät aksakisat laskettavissa lähikisoiksi.

Noona (A. Anyer) ja tyttärensä Wilda (Bustling's All Or None)
Perjantaina hieman yllättäen Fanny ilmoitti olevansa jo koirineen Joensuussa, ja tilanne vaatisi kimppalenkkeilyä. Sovimme hurjalla yhdeksän koiran laumallamme lenkkitreffit kotinurkillemme, sillä Fannylla toki oli Noonan lisäksi kaksi muuta shelttiänsä mukanaan. Myös Anniina Adyan ja (Noonan tytär) Rienan kanssa tuli mukaan, jotta saatiin hyvä sukuedustus kasaan. Shelttiosaston purettua suurimmat energiansa pelloilla touhuten, saatoimme me siirtyä olennaisimpaan - tortilloihin, luksusjäätelöön ja laadukkaaseen juoruiluun!

Siinähän se ilta sitten menikin, kunnes minun oli pakko lähettää vieraat pihalle seuraavien edestä: Marjut islanninlammaskoiriensa Linan ja Noan kanssa majoittui meillä viikonlopun yli. Aiemmilta oulunreissuilta tutut koirat eivät juuri järisyttäneet oman laumamme arkea, vaan viikonloppu sujui hyvin vaivattomasti.

Lenkkijengi Wilda, Riena, Myrn, Meela, Minttu ja Noona
Shetlanninkarvatonkoira Noona pentujen jälkeisessä tukassaan
Lauantaina oli jäätävän aikainen herätys, sillä Varkaudessa mini/medikolmoset kilpailivat päivän ensimmäisinä. Radat eivät olleet helpoimmasta päästä, ja välillä sai todella miettiä, miten olisi mahdollista ohjata koira esteeltä toiselle edes jollain tapaa loogisesti. Meelan kanssa se ei oikein ottanutkaan onnistuakseen, ja viikonlopun tuloksissa komeili pari hyllyä ja vitonen. Minttu sen sijaan teki päivän parhaan suorituksen ja tempaisi nollan ensin hyvin haasteelliselta agilityradalta sijoittuen toiseksi, ja sitten vielä toisen puhtaan suorituksen suoraviivaiselta hyppyradalta! Näin ollen tuplanolla ensi kesän arvokisoja varten on plakkarissa!

Noona oli myös kisaamassa, mutta senkään tuloksilla ei päästy juhlimaan. Pentujen jälkeinen agilityelämä oli äitikoirasta niin kovin siistiä, että homma lähti lapasesta useampaankin otteeseen.
Eiköhän me kuitenkin Fannyn kanssa opita vielä hallitsemaan noita kurittomia rakettejamme, vaikka se välillä vähän epätoivoiselta vaikuttaakin ;)

Agarwaen A-pentueen päivitetty perhepotretti: Meela, Minttu-äiti, Noona ja Isla
Sunnuntainen aamu alkoi meidän osaltamme telttojen pystytyksellä näyttelypaikalle. Alun perin tarkoituksenamme oli Annan kanssa käydä kasaamassa teltat jo edellisenä iltana, mutta Pohjois-Karjalassa riehunut ukkosmyräkkä vesitti aikeemme. Onneksi kehän laidalle mahtui vielä aamullakin mitä mainioimmin!
Kun teltat oli saatu kasaan, alkoi paikalle valua pikkuhiljaa tuttua porukkaa kehän alkua odottamaan. Ensimmäistä kertaa ikinä kehässä oli useampia kasvattejani yhdellä kertaa!

Kaikessa lyhykäisyydessään vietimme valtavan mukavan päivän auringonpaisteisessa EloKarelia-näyttelyssä. Paikalle saapuneet C-pennut Saaga & Kuje ihastuttivat kertakaikkisen upeilla luonteillaan ja esiintyivät kehässä upeasti. Siskokset ovatkin kyllä harjoitelleet paljon viime aikoina, sillä menestystä match showsta tuppaa tulemaan aina kun niitä sinne on viety! Brittituomarimme Kevin Young piti molemmista pennuista kovasti, ja sijoitti ne aivan kuten olin aavistellutkin: Saaga oli ROP-pentu KP:llä ja Kuje sijoittui toiseksi saaden niin ikään KP:n.

Käväisin junnu-urosten seassa esittämässä reipasluonteisen Leevin (Black Classiel's Seville), joka sai peräti erinomaisen. Pitkän odottelun jälkeen alkoivat avoimet nartut, joissa Meela kävi pyörähtämässä niin ikään sileän ERI:n arvoisesti. Arvostelu oli mukavaa luettavaa ja pääsipä Meela kertaalleen karsinnoista jatkoonkin, mutta tippui ennen viimeistä valintaa pois palkintosijoilta.

Kyllä se vaan täytyy sanoa, että onnea on aktiiviset kasvatinomistajat! Oli huippukivaa nähdä peräti 5/7 kasvattiani samalla kertaa ja suunnitella vähän tulevaisuuden kuvioita. Eipä sitä voisi paljon tyytyväisempi enää olla.


Agarwaen Cirni Fallstar "Saaga"
ROP-pentu KP

"Feminine bitch. Presented in excellent condition. Sweet head & expression. Liked her bone & substance & size. Correct tail carriage. Moved very soundly."


Agarwaen Cyan Windfall "Kuje"
PEK2 KP

"Attractive puppy bitch with pleasing head & expression. Well placed ears with good reach of neck & firm topline. Good front & rear angulations. Has a good coat & color. Presented in excellent condition."


Agarwaen Arya "Meela"
ERI

"Quality bitch. Good size & shape. Loved her head for the type, having a good eye & expression. Lovely colour. Good front & rear angulations. Moved with drive & purpose."
 
Kiitokset vain kaikille viikonloppuun osallistuneille!
Huomenna suuntaamme auton nokan kohti Kurkimäkeä ja yötreenejä, nimittäin ohjelmassa on valmennustunti ProPerrolla. Siitä on hyvä jatkaa kesän viimeistä lomaviikkoa, jonka päässä häämöttää - hui sentään! - Teemon luustokuvaukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti