perjantai 2. lokakuuta 2015

Poissa mukavuusalueelta

Se, että ainoa julkaisematon kuva jonka kuvat.fi-tililtäni onnistuin kaivamaan oli FB:n profiilikuvaksi otettu otos, tarkoittaa ehkä sitä että on aika muokata niitä vanhoja kuvia julkaisukuntoon. Rankkaa.
Viime päivien aurinkoiset syyssäät ovat ehdottomasti olleet ihan ykkösjuttuja - olkoonkin, että ulkoilumielessä niistä nauttiminen on jäänyt aika vähälle. Aina on jotain muuta, kun pitäisi olevinaan pyörittää sosiaalista elämää, kouluttaa muita, kouluttaa omia, ties mitä. Sitten sitä hiihdetään yömyöhään otsalamppu otsalla pitkin metsiä ja missataan se kaunein vuorokaudenaika.

Viime aikojen treeniteema on selvästi ollut pois mukavuusalueelta. Meillä on ollut aikamoisia keppiprojekteja meneillään, ja ajattelin nyt sitten eritellä muutamia alkusyksyn treenikertoja harjoituksineen päivineen.


Eräänä perjantaina kävimme koko lauman kanssa hallilla. Koska sää oli superkurja ja lenkit mukavuussyistä minimissä, päätin vetäistä sellaiset kunnon mehut pois-treenit kaikille. Yksittäin treenattiin puomia, ja muuten sitten ylläolevan kuvan mukaista keppitehtävää. Ajatuksena siis, että jättäydyin tahallani sen verran kauas, että koiran piti irrota itse kepeille ja kestää minun olemiseni puomin toisella puolen. Harjoituksen ideoin viime kesän SM-joukkuetreenien pohjalta, sillä treenasimme kisarataa jolla oli vastaava kohta, ja se oli Meelalle todella vaikea.
Nyt saatiin sekä Mintulle että Meelalle onnistumisia kepeille, ja kun tämä tehtävä kävi liian helpoksi, siirsin keppien kulmaa aina vain jyrkempään avokulmaan.Viikkotreeneissä Anni oli modannut tuomastani radasta hauskalla tavalla vaativan hässäkän, joka oli kuin omiaan keppitreeneille! Tällä pätkällä jäin hyppyjen 3 ja 4 oikealle puolelle (eli puomin väliin) ohjaamaan koiraa, laitoin sen poispäinkäännöllä kepeille ja tein vielä takaaleikkauksenkin. Hitsi vieköön, toimi molemmilla koirilla!
Takaaleikkausten rytmitys on vielä minulle vähän vaikeaa, sillä en meinaa malttaa odottaa, että koira lähtisi kunnolla kepittelemään vaan rynnin päälle. Tarvitsisin jonkun kepeille rytmittämisen piiskauskurssin, sen verran huono siinä hommassa olen.

Lisäksi treenikaverini Katariina pääsi Fidarille, ja on sitten tuonut yhteisiin hallituokioihimme kotiläksyjä. Yksi ilta käytiin pihalla duunailemassa rataa idealla haltuunotto. Oli putkiansaa ja vaikka mitä, ja pari kertaa kumpikin sheltti kävi karkaamassa väärille esteille. Lopulta homma alkoi kuitenkin luistaa, mutta loppuosa tuotti edelleen harmaita hiuksia. Meikäläinen ei vaan pääse ajoissa liikenteeseen takaakierrosta, ja on onnettoman myöhässä valssaamassa ennen tokavikaa hyppyä! Yritettiin ja yritettiin, mutta ei.
Ehkä vielä joskus.

Treenisessioista on jopa videoita.


Meelan treenit


Mintun veto

Luulen, että teema saa jatkoa myös viikoloppuna, kun osallistumme Meelan kanssa ensimmäiselle aluevalmennuskerrallemme. Maanantaina pikkukoira lähtee mukaan myös Kuopioon ProPerrolle!
Huikeaa videoraportointia näistä valmennuksista lienee luvassa seuraavassa osassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti