maanantai 23. marraskuuta 2015

Jyväskylä KV

Näyttelyvuosi paketoitiin meidän taloutemme osalta Jyväskylässä. Meillä olikin paikalla yltiöhieno edustus, sillä omia kasvatteja kehässä oli peräti kolme kappaletta, ja lisäksi kaksi Mintun Bustling's-lastenlasta esiintyi pentuluokassa.
Sijoitustyttö Saaga esiintyi vielä sunnuntainakin, se on nimittäin niin nätti tyttö että kehtaa viedä näytille vähän useampaankin otteeseen!

Aamuyön tunteina pakkauduimme neljän ihmisen ja neljän koiran voimin autoon. Olimme varanneet ylimääräisen puolituntisen ajoaikaa, ja hyvä niin - sohjoiset tiet ja kova lumipyry tekivät matkanteosta jokseenkin hidasta. Näyttelypaikalle saavuttaessa saimme jonottaa pienen ikuisuuden parkkihalliin, mutta onneksi tyhjä parkkiruutu löytyi melko kivuttomasti. Parkkihallin kolmoskerroksesta paarustimme suureen messutilaan, pystytimme leirin kehän vierustalle ja siistimme pentuluokkalaiset esiintymiskuosiin.

 Norjalaistuomarimme Leif-Herman Wilberg osoittautui miellyttäväksi tuttavuudeksi. Hän käsitteli koiria reilusti ja siivosti, käytti todella aikaa arvosteluun ja kirjoitutti kaikista koirista oikein osuvat arvostelut. Linja piti läpi arvostelun, ja voittajakoiriksi valittiin toden totta näyttelyn kauneimmat. Koosta tuomari oli tarkka, ja saipa yksi isokokoinen sheltti jopa hylätyn.

Eipä aikaakaan, kun oli aika ryhtyä jännittämään junnuluokkalaisten tyttösten puolesta. Kehässä olivat siis Saaga ja Kuje, joista jälkimmäinen kovin surullisessa yksivuotiskarvanlähtövaiheessa. Kävi kuitenkin niin kurjasti, että Kujeen esiintyminen meni kelpiekehän kanssa päälekkäin, joten junnumerleä esittämään patistettiin ensimmäistä kertaa shelttikehässä koiria esittänyt Anniina.
Hyvin se ensikertalaisilta menikin, joskin seisotusosuudella Kujeelle tuli vähän äitiä ikävä, eikä se olisi millään maltanut enää seisoskella näyttelykehässä. Kovin kevyessä kasvuvaiheessa ollut Kuje todettiinkin auttamatta liian suureksi (38,5cm) tämän tuomarin makuun, ja se poistui kehästä arvosanalla H.

Saaga sen sijaan esiintyi haltijansa Astan kanssa oikein ammattitaitoisesti, liikkui kauniin tasapainoisesti ja malttoi poseerata kaikessa rauhassa. Saaga on myös tiputtanut turkkiaan, mutta sillä on niin valtaisa tukka muutenkin, ettei karvanlähtö varsinaisesti ulkopuolisen silmään edes näy.
Ihastuttavan elegantti juniori saikin arvosanakseen ERIn, mikä on huikean hieno suoritus ensimmäisestä näyttelystä!
Sunnuntainen brittituomari piti myös kovasti Saagasta, ja silloin se palkittiin sijoituksella JUN ERI4.

A. Cyan Windfall "Kuje"
"Good type. Up to size. Head is long & narrow. Good ear carriage. Good eyes. Good angulations. Flat ribcage. A little long hocks. Good coat structure but very out of coat today. I'd prefer much more blue colour. Good movement."
JUN H - Wilberg Leif-Herman, Norja

A. Cirni Fallstar "Saaga"
"Excellent type, size and proportions. Sweet feminine head. Good ears, a little round eye. S`d prefer a better filled muzzle.Nice neck & topline.Good croup and tail carriage. Good angulations. Good feet, still needs to body up. Good coat. typical efficient movement."
JUN ERI - Leif-Herman Wilberg, Norway

"1 year tri colour. Exellent overall size & shape. Feminim head. Planes could be better & have a little more work under the eyes. Well bodied, well angulated. Moves quite well up & down, bud could use her hocks more."
JUN ERI4 - Brace Andrew, United Kingdom

Muutama viikko sitten agilityssä saamani polvivamman takia en ollut varsinaisesti varustautunut esittämään yhtään koiraa kehässä. Liikkumiseni on sen verran ontuvaa, että etenkin Meela haluaisi vain pistää leikiksi ja ryhtyy herkästi riehumaan.
Sovimme kuitenkin, että koska tämä tuomari halusi koiria ehdottomasti kävelytettävän, kokeilen esittää Myrnin kokoomakehässä, ja tarvittaessa sysään sen kasvattaja-Maikin esitettäväksi. Maikin mukaan Myrn ei kuitenkaan oikein olisi lähtenyt ja kokoomakehä meni melko hyvin, joten päädyin sitten itse esittämään pikkumustan. Myrn esiintyikin kertakaikkisen kauniisti, ja ravasi oikein maltillisesti hieman edelläni.

Anniina sen sijaan uhrautui Meelan handleriksi, ja likimain liitoksistaan juoksuosuuksissa revennyt, karvanlähtöään ympäriinsä pölistelevä pikkumerleni käyttäytyikin juuri niin asiallisesti, kuin pienet Meelat vain voivat. Tuomari totesikin, että "she thinks it is summer", mikä kieltämättä pitää tämänhetkisellä turkkitilanteella mainiosti paikkansa.
Kumpikin puolisiskoksista parkittiin kuitenkin laatuarvosanalla ERInomainen, mihin sai kaljun merlen ja koon ylärajoilla olevan trikin kanssa olla oikein tyytyväinen.


 Lisään arvostelut kunhan saan ne taas käsiini.

Pitkän päivän päätteeksi jäimme vielä odottelemaan kasvattajaryhmiä, sillä esitin Myrnin Amor'jade kasvattajaryhmässä. Ryhmiä oli tässä näyttelyssä esillä peräti seitsemän kappaletta, eivätkä amorjadelaiset enää sijoittuneet skabassa. Kuvailimme vielä pakolliset palkintopönötykset, olihan näyttelyseurueeseemme kuuluneet ROP- ja VSP-pennut.
Tämän jälkeen olikin ihanaa pakkailla kamat kasaan ja kampeutua autolle, olihan päivä kehien luona kestänyt jo kuutisen tuntia!

Kotimatka taitettiin vielä aamuistakin tiheämmässä lumisateessa, mutta tällä kertaa liikenteessä oli myös aura-autoja. Yllättävää kyllä ketään ei edes väsyttänyt, vaikka kotona oltiinkin vasta kahdeksan jälkeen illalla!
 

Näyttelyreissu oli kaikenkaikkiaan oikein hauska päätös tälle vuodelle, ja oli ihanaa päästä näkemään taas niin monia tuttuja! Junnukoirat esiintyvät vielä Messarissa, mutta meillä kotona asuville katsellaan näyttelykehiä sitten kevään lähinäyttelyistä.
Kiitos vielä matkaseuralle, ja erityistuplakiitos Anniinalle, joka luotsasi merlejä kehässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti