tiistai 29. joulukuuta 2015

Tavoitteet ja toteumat


Vuodenvaihde lähenee ja taas sitä saa katsoa, mitä tuli viime vuonna samaan aikaan luvattua. Tänä vuonna kisattiin paljon aksaa, tehtiin liian vähän tokoa sekä retkeiltiin ja reissattiin juuri sopivasti.
Kokosin vuoden suurimmat kisasaavutukset kuvamuotoon alle.


Mintun osalta tavoitteiksi 2015 asetin...
Agility:
- Kontaktit!
Ihme ja kumma, ne oikeasti alkoivat kuin alkoivatkin toimia kisoissa! Olin kevään kisossa jo vähän luopunut koko pysäriajatuksesta ja päättänyt että antaa mennä vaan, mutta Minttu olikin eri mieltä. Se teki mallikkaita pysäytyksiä läpi kisakauden.
- Ehjiä, hyviä ratoja tapahtui paljon! Mintun kanssa kisaaminen oli koko vuoden ajan juuri sellaista, kuin parhaimmillaan kuvittelinkin kisaamisen voivan olla. Mikään ei ollut mahdotonta, koska me toimitaan yhdessä seitsemän vuoden yhteiselon kokemuksella ja Minttu tekee juuri kuten ajattelenkin sen tekevän. Tai okei - pari kertaa se ehkä oli tuhma, mutta pari kertaa myös minä mokasin. Meillä oli huippuhauskaa yhdessä, ja sama toivottavasti jatkuu ensi vuonnakin!
- Siirto mineihin. Viimein. Koko vuosi kisattiin kuin kisattiinkin miniluokassa, kun pääsiäiskisojen tuomaristo yksimielisesti siirsi pikkukoirani pikkukoirien luokkaan.
- Pidetään hauskaa - done! Minttu pääsi dobokurssille, josta se nautti ne kaksi kertaa joihin saatoimme osallistua (mennään tammikuussa uudelleen!). Aksaa tehdiin säästeliäästi, ja Minttu sai opettaa Annaa aina silloin tällöin. Tokossa syrjäytin kaikki kisatavoitteet, ne eivät ole enää meitä varten. Tokon treenaamisesta tuli hurjan hauskaa, kun pikkukoira keulii minkä kerkeää ja on ihan liekeissä pyydetyistä tehtävistä. Agility on kuitenkin selvästi se The Juttu Mintulle, ja sitä me tehdään yhdessä oikein mielellämme.

Tokoasiat:
- Kisaamaan voittajaan vielä kevään aikana. No ei. Kuten totesinkin, tokoasiat saavat olla. Tai mistä sitä tietää jos vaikka innostuisinkin kisaamaan, mutta voi olla että yli-innokkaan ja kovin räksyisän tokokoiran voittajaluokan suorituksia ei iiiihan hirveästi arvostettaisi, hih!
- Rallytokokisoja, jos on tarjolla. Ehkä jopa RTK1? Kisasin Mintun kanssa yksissä rallytokokisoissa Poksilla. Joensuussa niitä olisi ollut tarjolla peräti kahdet, mutta toisiin en syystä taikka toisesta päässyt. No, nyt on 2xALOHYV plakkarissa joka tapauksessa!

- Käydään verijäljellä! Hahaha ei kyllä käyty, jos oikein muistan. Jälki on niiiiin työlästä hei.Meelan tavoitteita olivat...
Agility:
- Keppiprojekti keväälle, avokulmat, hakeminen, mielentila. Keppiprojektiksi taisi mennä koko vuosi, mutta paljon niissä kyllä kehitystä tapahtui vuoden mittaan. Kepit voivat kyllä aina olla vielä paremmatkin, mutta joo, olen ihan tyytyväinen siihen mitä saatiin aikaiseksi.
- Kontaktit ja irtoaminen, suoruus. Aluevalmennuksen kontaktitestissä kontaktit oli tosi jees. Kevät tapeltiin tyhmien kisakontaktien kanssa, loppuvuodesta ne sitten toimivatkin hyvin. Kestää takaaleikkauksia paremmin kuin aiemmin.
- Kolmosiin. Ehjiä ratoja. Luottamista, uskaltamista, mennään eikä varmistella. Päästiin juuri tähän pisteeseen syksyyn mennessä. Kisaaminen tuntui koko ajan paremmalta ja paremmalta, ja lokakuussa ACEn kisoissa oli ihan huikean hyvä meininki.
- Irtoaminen, loppusuorat, ajattelu. Tämä olisi varmaan jäänyt toteutumatta ilman loukkaantumistani, hahah! Meela on nyt parin viime kuukauden aikana toiminut treeneissä tosi kivasti, kun irtoamisia ollaan kysytty. Aina voi tietysti olla parempikin, mutta kyllä minä tykkään jo nyt!
- Putki-kontaktierottelut olivat isossa osassa treenejä, ja mielestäni niihin on saatu hyviä onnistumisia.
++ osallistuttiin ensimmäisen kerran SM-kisahumuihin PoKS ry:n kisajoukkueessa!

Tokoasiat:
- AVO1, kohti voittajaa. AVO1 haettiin, voittajan liikkeitä tuli treenattua ja setti alkaa olla jo aika hyvin kasassa.
- Rallytokokisoihin jos mahdollista. Meela kilpaili kahdessa rallytokokokeessa vuoden aikana, kerran Annan kanssa ja kerran minun kanssani. Molemmista se sai hyväksytyn tuloksen.

- Jäljelle! Ei käyty.
- Luonnetesti, check, 110 pistettä sieltä.
- Kokeillaan niitä valionarvoja näyttelypuolella. Kokeiltiin Suomessa neljä kertaa, kaikilla kerroilla Meela sai ERIn ja kerran jopa voitti luokkansa. Virossakin käytiin muutama ERI + SA napsimassa, mutta PN-sijat eivät riittäneet serteihin.

Taisin laittaa aika hyvät tavoitteet, kun melkein kaikki niistä toteutuivatkin, hih!


Vuonna 2016 ajattelin...

Minttu
Agility:- SM-nollat kasaan ja kisaamaan
- Viimeinen A-SERT --> FI AVA
- Kisataan ja treenataan tehokkaasti mutta säästeliäästi.

Tokoasiat:
- RTK1, ehkä avoimen luokan kisoja jos niitä järjestetään
- Hassua humputtelutokoa ja ehkä tokomöllejä

- Näyttelyihin veteraaniluokkiin virkistäytymään
- Paljon hauskaa hömppäpuuhahassuttelua

Meela
Agility:
- SM-nollat kasaan
- Viimeinen A-SERT --> FI AVA
- Hyppysertejä
- Ehjiä kisasuorituksia, sellaisia joista voi olla iloinen ja ylpeä
- Paljon ohjattuja ja valmennuksia
- Treenataan mukavuusalueen ulkopuolella

Tokoasiat:
- TK2, ehkä myös sinne voittajaan
- Edes joku tokokoulutus?
- RTK1, ehkä avoimeen jos mahdollista
- Aktiivisemmin treenejä tokon saralla

- Kokeillaan niitä näyttelytitteleitä taas kerran

Yleisesti ottaen ensi vuonna olisi hauskaa saada näyttelyihin oma kasvattajaryhmä (siinä onkin tekemistä, kun pitää toivoa että 4/7 kasvattia olisi samaan aikaan näyttelykunnossa!), saada mahdollisimman paljon irti tulevasta ohjatusta agin viikkoryhmästä, viettää huippuhauska leiriviikonloppu Kiteellä elokuussa ja retkeillä kovasti koirien kanssa! Niin, ja saada vaikka tämä jalka oikeasti kuntoon niin että pääsisi tekemään ihan tosissaan.
Taas kerran on paljon mitä odottaa, ja huikea harrastusvuosi käynnistyy heti tammikuussa parin valmennuksen, kisojen ja ohjatun ryhmän merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti