lauantai 2. tammikuuta 2016

Viimeisiä ja ensimmäisiä

Tämä postaus on täynnänsä Anni Raskin ottamia kuvia eräältä kimppalenkiltä.
Johan on treenattu! Rykäistiin kasaan tiukka treenirupeama, kun uudenvuodenaattona käytiin aamupäivällä väsyttämässä koiria pienen leijeröintitehtävän parissa. Ultimate-tavoitteeni keppien suhteen oli saada Meela suorittamaan ne osana esimerkiksi tällaista leijeröintitehtävää, ja vuoden viimeisenä päivänä oli sitten näytön paikka. Suureksi riemuksi Meela osasi kuin osasikin! Kierrosten noustessa kepeille kokoaminen vaikeutui, mutta kuitenkin! Ei ollut ihan itsestäänselvyys, nimittäin.


Minttu sai puuhastella samoja harjoituksia, ja lisäksi teetin sille muutamia tokotehtäviä. Anna nimittäin treenaili tokoa Myrnin kanssa toisella puolen hallia, ja siellä oli ruudut ja muut kivasti kasassa.
Minttu sai omaa treeniaikaa, kun vuoden ensimmäisenä päivänä kävin hallilla esittelemässä sille vielä voittajaluokan liikkeitä. Tajusin nimittäin, että on ehkä vähän epäreilua viedä koira möllitokoon, jos se ei ole varsinaisesti tehnyt esimerkiksi ruutua tai ohjattua noutoa kokonaisena liikkeenä about puoleen vuoteen... Minttu oli innoissaan ja teki juttuja mielellään.

Kuva: Anni Rask
Kisamaiset treenit tempaistiinkin sitten tänään tokomölleissä! Minttu suoritti tuiki tärkeän tehtävän ja esitteli minulle voittajaluokan kulun samalla, kun itse kyselin liikkuroinneista ja muista käytännön asioista täysin ummikkona. Meelan kanssa kokeiltiin avointa luokkaa vähän sillä ajatuksella, että voisikohan kokeita miettiä keväälle. Tulin siihen tulokseen, että ehkä loppukeväälle.
Erottelen pisteytykset tähän alle, jotta voin kivasti palata niihin vuoden mittaan!

Minttu VOI0 71 pistettä
Paikalla makaaminen 2min 0 - Minttu lähti heti rivistä kävelemään perääni. Ei kyllä olla tehty vieraassa porukassa paikkiksia ehkä vuoteen, että eipä ihmekään. Suurenmoinen plussa siitä, että se odotti kehässä kaikessa rauhassa liikkeiden alkua!
Seuraaminen 5 - Tämä oli vähän yllätys! Minttu ei ollut yhtään kuulolla, ja seilaili suurimman osan ajasta metrien päässä minusta. Pariin otteeseen väläytteli tosi kivaakin seuruuta, mutta pääasiassa oli kyllä ihan muissa maailmoissa. Peruuttaa ei osaa, joten otin ihan vaan askel kerrallaan sille peruutuspätkän.
L-liike 6 - Tämä oli minusta ihan kiva, tehtiin istuminen ja seisominen. Seisomisessa ei kestänyt taaksemenoa, ja kääntyi perään.
Luoksetulo ja pysäytys seisomaan - Vaati kaksoiskäskyn maahanmenoon, karkasi liikkurin kutsusta ja valui pysäytyksessä. Joo ja varmaan haukkuikin.
Ruutu 0 - Lähti liikkeelle, mutta hukkasi ajatuksen hetkessä. Kisamatkan ruutua ei kyllä olla tehty kovin usein, joten ei ihmekään. Vein Mintun ruutuun maahan ja sain itse kävellä kolmion. Minttu tuli hyvin kutsusta seuraamaan.
Ohjattu noutaminen 0 - Kapulat olivat hurjan paljon kauempana kuin olin ajatellut! Minttu ei katsellut niiden vientiä yhtään, joten eipä ihme ettei sillä ollut mitään käsitystä, että nyt mennään noutamaan. Piti hakea vasen, se on muutenkin paljon vaikeampi. Haukkui tietenkin paljon.
Tunnistusnouto 0 - Lähti hirmu hyvin ja rauhassa kapuloille, haisteli niitä tarkasti mutta sitten hairahtui jonkun muun hajun perään ja lähti seikkailemaan pitkin hallia. Mutta kiva kun lähti ja kiva kun oli rauhallinen!
Kaukot 0 - Nousi ekalla istumaan, i-s vaihdossa käveli eteen ja tajusi virheensä, kävi maahan. Tämän jälkeen teki minttutasoisiksi tosi kivat kaukot kyllä!
Metallihyppynouto 0 - Lähti ensin haukkuen katsomaan tuomaria?? jonka jälkeen teki sitten hirmu hienon hyppynoudon.
Kokonaisvaikutus 9 - Piste lähti haukkumisesta.

Tekemisestä jäi minulle hyvä mieli, vaikka saatiinkin todella harvoista liikkeistä pisteitä. Pääasia, että Minttu oli läpi kisatilanteen hurjan iloinen, vaikka oltiin sisähallissa tekemässä! Se on aika hyvä saavutus. Päätavoitekin täyttyi: voittajaluokka on minulle itselleni paljon selkeämpi kokonaisuus nyt, kuin se oli aiemmin. Tämän perusteella sanoisin, että voimme mennä möllitokoilemaan toisekin.

Kuva : Anni Rask
Meela AVO0 184p
Paikalla istuminen  8
- Tämä oli hauska, en nimittäin edes tiennyt että avoimessa on pelkkä istuminen paikkiksen sijaan! Kehään mentiin aika hätäisesti ja Meela vaikutti vaivaantuneelta. Istui kiltisti sen minuutin, mutta minun mennessä taakse kävi makaamaan.
Seuraaminen 9 - Haukkui ärsyttävästi, muuten teki ihan kivaa seuraamista. Kehään meni aika huonossa mielentilassa, sillä kehään mentiin pienestä aukosta monien koirien ja ihmisten lähistöltä ja se vaivaannutti meitä molempia. Veikkaisin, että runsas haukkuminen johtui väärästä mielentilasta ja huonosta valmistautumisesta suoritukseen.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 - Pysähtyi mutta lähti sitten kävelemään perään.
Luoksetulo 10 - Tosi nätti luoksari oli se.
Istuminen seuraamisen yhteydessä 9,5 - Jee! Tarkoituksella helpotin Mintun suoritusta antamalla liikeavun, sillä istuminen ei ole kamalan varma liike sille. Teki kuitenkin nätisti.
Ruutu 0 - Kamalan huono valmistautuminen tähänkin! Miten uusissa säännöissä edes voi valmistautua? Se jää mietittäväksi. Meela lähti ruutua kohti, mutta usko loppui kesken ja tuli räksyttämään minulle. Tehtiin sitten ehkä 5m etäisyydeltä uudelleen, ja teki nätisti.
Noutaminen 9 - Palautuksessa tiputti raville. Kapulalle lähti aavistuksen viiveellä.
Kaukot 0 - Ensimmäisessä istumisessä kyttäsi ujeltavaa sakemannia kentän laidalla, ja ei noussut. Kävin läheltä nostamassa istumaan, jonka jälkeen teki vaihdot, joskin hitaasti.
Estehyppy 10 - Helppo tehtävä.
Merkin kierto 0 - Lähti kiertämään merkkiä, mutta jumitti jostain syystä lattiassa puolivälissä olleeseen teippirastiin ja kiersi sen. Tein sitten uudelleen lähempää, jolloin teki nätisti. Perusasentoon tulo huono.
Kokonaisvaikutus 9 - Haukkuminen miinusti pisteitä. Olen huomannut, että Meela haukkuu aina jos se on epävarma, se pääsee putoamaan ulos "tokokuplastaan" tai esimerkiksi liikkeiden väleissä tapahtuu jotain hallitsematonta. Pitäisi yrittää saada se kestämään tokokuplassa koko kisasuorituksen ajan, mutten tiedä miten se onnistuu meidän treenimäärillä ja minun taidoillani.

Sellaiset kisamaiset meillä! Toivottavasti vastaavia tilaisuuksia tulisi eteen muutoinkin, sillä etenkin Meelan vaikealle koe-elämälle ahkera möllitokoilu tekisi todella hyvää. Kisapäivä oli pitkä mutta mukava, kisoihin uskaltaudun ehkä huhtikuussa. Onpahan jokunen kuukausi aikaa yrittää askarrella liikkeitä kuosiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti