maanantai 29. helmikuuta 2016

Hupsuttelua


Pikkuveljeni saapui hiihtoloman viettoon tänne itäiseen Suomeen. Olimme jo jouluna jutelleet hänen mahdollisesta huippu-urastaan agilityohjaajien fysiikkavalmentajana (hyvin aivopesty, minä!) ja silloin veljeni innostui, että voitaisiin käydä kokeilemassa agilityä ihan oikeasti. Joululomalla sitä ei ehditty kuitenkaan tekemään, mutta hiihtoloman ja minun ykkösvapaitteni sattuessa hyvin yksiin, päätimme yhteistuumin varata hallin Pärnävaaralta ja käydä siellä heittämässä nopeat treenit!

Veljeni ei tosiaan koskaan ole kokeillut agilityä, eikä muutenkaan juuri harrastanut koirien kanssa. Ensimmäiselle kierrokselle käytiinkin ohjauskuviot huolella läpi, ja annoin koirakaveriksi Mintun. Muutaman harjoituskierroksen jälkeen agility onnistui kummankin merlen kanssa yllättävän mallikkaasti, ja innostuttiinpa Facebookin puolella povaamaan veljestäni varakartturiakin koirilleni!
Kuvasin videoita, ekassa klipissä Minttu ja toisessa Meela.


Minttu <3

Toisena vapaapäivänä kävin tekemässä pihalla tokoja. Koirat olivat ihan innoissaan, kun kerrankin jotain vähän tapahtuikin!
Meelan kanssa treenasin lähinnä seuraamisen aloituksia ja kontaktin pitoa, ruutua ja tunnaria. Minttu sai puuhailla ruutua ja seuraamista. Mielentila oli molemmilla koirilla ihan katossa, ja ne yrittivät parhaansa kaikessa. Välillä meinasi mennä äänenkäytöllisesti överiksi, mutta ohjeistamalla kumpikin palasi takaisin hiljaiseen tokoruotuun, ja osasivat käyttäytyä loppuun asti.

Olen uskotellut kisaavani tokossa huhtikuussa, ja pitää varmaan käydä ainakin kokeilemassa. Treenattu on paljon, mutten todella tiedä miten ruutu ja merkin kierto toimisivat nykyään kisatilanteessa! Mutta ei kai sitä tiedä, ellei ikinä testaa. Muutenhan liikkeet on Meelalle ihan peruskauraa, mutta kisatilanne on se vaikea osuus. Harmi, ettei päästy viime kuussa järjestettyyn kokeenomaiseen treeniin. Olisi tullut tarpeeseen!

Gislin pitäisi ehkä vähän harjoitella tuota poseeraamista!
Pentu on saanut viikon aikana tutustua omaan treenihalliin ja vierailla kisaturistina. Ensimmäinen kerta Poksilla oli vähän turhan jännä, ja hallin tutkiminen olisi kiinnostanut enemmän kuin leikkiminen. Toisella kertaa Gisli oli kuulema leikkinyt hyvin. Lauantaina käytiin porukalla Kuopiossa Myrnin rally-tokokisoissa, ja Gisli päristeli hallissa menemään oikein reippaasti! Leikittiinkin vähän, ja palkkailin pentua kontaktista ja mukana hengailemisesta.
Kisatkin menivät hyvin - Myrn ja Anna tekivät kaksi AVOHYV-tulosta ja saivat sekä kakkossijan että tuomarin suosikki-palkinnon!

Gislin suuri projekti on ollut harjoitella näyttelyseisomista. Tältä näyttää pöydällä pönötys 10 viikon iässä:
3 kommenttia:

 1. Aika hyvin ensikertalaiselta ohjattu :D Ja voihan Gisli kun se on niin kovin söpö ja herranen aika se oli niin pieni livenä <3

  VastaaPoista
 2. Voi että, teilläpä pönötellään kauniisti jo noin nuorena♥

  Ja samaa mieltä Tuulin kanssa, tosi hyvin ohjattu ensikertalaiselta! Itsekin tässä just käyn tahtojen taistelua kun oon ilmoittamassa tuota pötkylää aksan alkeisiin ens kuulle, että uskaltaisko sitä lähteä:D

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :) Gilbert on kieltämättä aika nopsa oppimaan - näin viikon tauon jälkeen kuvien otto sujui entistäkin jouhevammin!

  Milla, ilmoittaudu ihmeessä! Agility on huippukivaa, eikä kukaan ole seppä syntyessään :) Oppimaanhan sinne mennään, ja hauskaa pitämään.

  VastaaPoista