maanantai 21. maaliskuuta 2016

Tähtisikermä


Kulunut viikko oli kovin agilitypainotteinen. Maanantaina käytiin Annan kanssa hallilla leikittämässä pentua ja tekemässä merleillä aksaa niin, että Minttu sai ratatreenin ja Meela muisteli pari kontaktia ja keppileijeröintiä. Tiistaina oli Meelalle Sarin ohjatut, ja viikonloppuna taas seikkailtiin Savonlinnassa aluevalmennuksen merkeissä.
Alkaneen viikon Meela saakin ottaa vähän rennommin agilityn osalta, ja Minttu pääsee sen sijasta treeneihin mukaan. Viikonloppuna on tarjolla viisi kisastarttiakin!

Tiistain ryhmätreeneissä oli kaksi erilaista ratakokonaisuutta. Toisella treenailtiin pari ohjauskuviota ja putki-hyppyerottelua, joka on ollut melkoinen trendi kisaradoilla viime aikana. Itse lähdin treeniin luottavaisin mielin, sillä Meela teki tosi hienosti vastaavan kohdan ACEn kisoissa jokunen viikko takaperin. Ohjaus toimi myös treeneissä todella mainiosti, ja Meela irtoili kivasti esteille myös kohdissa, joissa harjoiteltiin mm. backlapia ja muurille tyhjyyteen lähetystä.

Toisella puolella taas oli tarjolla puomi-putkierottelutreeni, joka oli vähän haastavampi. Erottelun kanssa sai ohjauksessa olla todella tarkkana, tai Meela jäi rälläämään putkiin miten sattuu. Suurimmaksi ongelmaksi koitui kuitenkin radan osana ollut kohta, johon oli ajatus tehdä vippaus. Ohjaus on kyllä opetettu Meelalle, mutta juuri nyt se ei muistanut yhtään, että sellaistakin voisi tehdä, vaan tilttasi ihan kokonaan. Kaikkia nauratti, kun räksyttävä sheltti juoksi kahdeksikkoa esteen yli hyppien, eikä millään voinut käsittää, miten vippaukseen pitäisi kääntyä. Onpahan treenattavaa ensi kerralle!

Videopätkä on hyppyradalta.


Lauantain aluevalmennus oli ryhmämme Tähtisikermän viimeinen kerta. Treeni järjestettiin Savonlinnassa, ja teemana oli kilpaileminen. Valmentaja-Mari oli kehitellyt varsinaiset moniottelut, kun Tähtisikermän herruudesta kisattiin neljän erilaisen agilityradan tai -pelin merkeissä!

Ensimmäisenä vuorossa oli knock out-kisa, jossa siis on kaksi identtistä rataa, joilla koirakot kisaavat yhtä aikaa. Me kisasimme radalla yhteensä kolme kertaa, ja jokaisesta voitosta sai aina pisteitä, joiden mukaan koirakot laitettiin järjestykseen. Kaksi kertaa Meela teki nollat, ensimmäisellä taas hyllyn singottuaan holtittomasti väärille hypyille.

Toisena kisattiin snookers-hengessä. En ollut ikinä kuullut koko kisasta, mutta jossain päin maailmaa kyseessä on aito oikea kisalaji. Radalla oli kolme punaisella merkattua estettä, ja useita "normaaleja" esteitä. Ratasuunnitelma piti tehdä itse siten, että lähtö oli merkatulta pisteeltä, ja sen jälkeen esteitä täytyi suorittaa siten, että joka toinen suoritettava este oli punainen este. Kunkin punaisista esteistä sai suorittaa vain kerran. Kun kaikki oli käyty läpi, tuli suorittaa lyhyt kuuden esteen rata oikein. Virheestä lensi pihalle saman tien.
Ensimmäinen kierros meni ihan hyvin, mutta turasimme vaikealle A:n lähestymiselle, samoin kuin toisellakin kertaa. Kolmannella kerralla sitten tehtiin virhe jo aikaisemmin, eli ei päästy kertaakaan koko rataa maaliin asti. A-esteelle lähestymiset lienevät kotiläksymme tässä kevään aikana!

Kaksi seuraavaa kisaa olivat ihan vain hyppy- ja agilityrata, jotka suoritettiin kilpailunomaisesti. Itseäni häiritsivät hallin putket aivan valtavasti, ja valtaosa ohjausvirheistä oli sellaisia, joissa väistin tolppaa tai en uskaltanut liikkua kunnolla, koska putket jarruttivat liikaa omaa menoa. Toki mukaan mahtui jokunen ihan perusvirhekin, mutta eniten jäi harmittamaan kaikki tolppakeissit! Hyllyt tehtiin Meelan kanssa molemmilta, joten palkintosijoille lopullisessa kilpailussa meillä ei ollut asiaa.

Päivän päätteeksi treenattiin vielä paria ongelmakohtaa agilityradalta, ja saatiin ne onnistumaan hirmuisen hyvin. Ainakin niistä treeneistä jäi loppuviimein todella hyvä fiilis! Aina pitäisi muistaa, että vaikka kokonaisuus ei olisikaan täyttä timanttia, täytyy keskittyä fiilistelemään niitä onnistuneita pätkiä ja muistaa harjoitella kotiläksyjä.

Valmennuspäivän päätteeksi koira oli ihan väsynyt, ja me ohjaajat suuntasimme vielä ABClle syömään. Koko treenikokonaisuus oli kiva purkaa porukalla, ja toivottavasti vielä saadaan nauttia Marin treeneistä jatkossakin! Paljon on tullut kotiläksyjä joka kerta, ja huippuhyviä ideoita myös oman koulutusryhmän treeneihin on tarttunut matkaan.

Videolle on koottu joitain onnistuneita tai edes ihan okei-suorituksia valmennuspäivästä.


Sunnuntaina nautittiinkin sitten vain kauniista säästä ja hankiaisista Savonrannalla. Koirat saivat rällätä metsässä bortsulauman perässä, ja hengailla ulkotarhassa niin paljon kuin halusivat.
Ihana hankikanto on ollut kyllä melkein koko viikon täällä Joensuussakin, samoin kuin mainio auringonpaiste!Kuvasarja Mintusta telmimässä Myrnin kanssa.

1 kommentti:

 1. Hei!, tykästyin blogiisi todella paljon! kivoja kuvia ja mukavan mittaisia tekstejä! Olisiko mahdollista että kävisit äänestämässä minun sekartuista piskiäni vuoden 2016
  showhauksi täällä : http://koti.kapsi.fi/~villep/kuonokirja/jarppi/

  oon todella kiitollinen ja kaikki äänet on todellakin tarpeen!
  rullaat siis vähän alaspäin ja painat vihreää ympyrää :3

  - Sara sekä Jarppi
  - www.jellonat.blogspot.fi

  VastaaPoista