tiistai 5. huhtikuuta 2016

Pääsiäisnäyttely


Koska Meelalla on nyt niin hienosti turkkia, tuli vähän fiilis että pitäisi se varmaan ilmoittaa johonkin näyttelyynkin välillä. Lappeenranta KV olikin sitten sopivasti pääsiäisen aikaan, ja minulla oli aavistus että tuomarina toiminut Jaana Hartus voisi vaikka pitääkin Meelasta. Ilmoittautumista tehdessäni en tosin muistanut, että Hartus on aikoinaan suorittanut Meelalle jalostustarkastuksen... No, kyllähän hän sielläkin merlestäni tykkäsi, mutta vähän tuntui ehkä turhalta hakea samalta tuomarilta hieman suppeampi näyttelyarvostelu!

Näyttelyssä Meela käyttäytyi edukseen. Se odotti nätisti häkin päällä minun katsellessani kehiä. Ainoastaan kerran se vähän tuhmaili: kaksi naista katsoi kehiä ja söi sämpylöitä. Meela seurasi toimitusta silmä kovana, ja eipä aikaakaan kun sämpylästä tipahti suurehko palanen lattialle. Salamana Meela hyppäsi alas häkiltä, nappasi sämpylänpalan suuhunsa ja hyppäsi takaisin häkin päälle! Hassu koira, ei sille voinut kuin nauraa.

Kehässä Meela oli odotetusti ensimmäisenä (Agarwaen-nimen etuja!), ja yllätti minut maltillisella esiintymisellään. Annoin sen ravata hieman itseni edellä, ja vaikka häntä nousikin, ei mopo lähtenyt keulimaan missään vaiheessa. Tuomari tykkäsi, ja antoi Meelalle ERIn.
Kilpailuluokkaan päätyi meidän lisäksemme neljä muuta narttua. Tällä kertaa koiria juoksutettiin melko lailla, ja aivan viimeisellä kierroksella Meela alkoi turhautua koko näyttelytouhuun ja poukkoili menemään ihan miten sattuu. Onneksi se oli jo tässä vaiheessa sijoitettu jonon hännille, eikä moinen show enää pilannut näyttelysijoitustamme! Niinpä minut sitten käteltiin koirineni pois kehästä, ja päivän tulos jäi sileään eriin.


"Pitkälinjainen, varsin vahvaluustoinen narttu. Oikeanmuotoinen täyteläinen runko. Hieman pitkä lanneosa. Hyvä pään kiila, pyöreyttä kallossa. Hyvin taittuneet korvat. Tasapainoiset kulmaukset. Riittävä askelmitta. Voisi kantaa häntää paremmin."

Mielestäni näyttelyarvostelu on aivan Meelan näköinen, joskin se on tuntunut olevan hieman jumissa ja olisi varmasti liikkunut pidemmällä askeleella, jos olisi hierottu ennen näyttelyä. Tiedä häntä! Onhan se sellainen quality bitch, kuten joku näyttelytuomari aikoinaan kirjoitti.

Seuraavan kerran näyttelykehissä käydään Joensuussa, ja sinne saan Mintunkin ensimmäistä kertaa veteraaneihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti