keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Syksyn voittajatsekkaus


Viime viikolla meillä päin vietettiin syyslomaa. Sain itsekin peräti neljän päivän vapaat kasaan, ja koska mitään kisoja ei ollut tarjolla, täytyi keksiä muuta puuhaa. Lopulta sellaista järjestyikin vähän yllättäen tokon parista - koko loman aikana kävin joka päivä treenaamassa, yhtenä päivänä jopa kahdesti!

Huutelin naamakirjan puolella itselleni treeniseuraa, sillä uusien sääntöjen myötä kynnys mennä kokeeseen on jostain syystä todella korkea. Minulla ei enää ole mitään hajua siitä, mitä kisoissa tapahtuu ja miten liikkuri liikkuroi. Asuinpaikkamme rajoitukset huomioon ottaen paras lähestymistapa kisakynnyksen purkuun olikin siis kerätä kavereita kasaan vetämään minulle liikkuroidut voittajaluokan treenit, joissa myös tsekattiin kaikkien liikkeiden nykytila ja mitä niille pitäisi tehdä.

Projekti aloitettiin lauantaina aamutreeneillä hallilla. Meillä oli ohjattu non-stop tokotreeni, aiheena nouto. Valikoin tähän harjoiteltavaksi ohjatun noudon ja tunnarin. Loput treenit tehtiin sitten tutulla pesiskentällä kylmän syksyisessä säässä.

Nyt siis kirjoitan itselleni tähän ylös kaikki liikkeet ja sen, mitä on tehty ja mitä tullaan tekemään.


Paikalla makaaminen 2min
Pitäisi treenata enemmän, mutta Meela osaa. Rutiinia olisi kuitenkin tosi hyvä saada, koska me ei oikeasti treenata paikkiksia juuri koskaan.

2. SeuraaminenOlen tehnyt viime aikoina paljon tehotreeniä etenkin lähtöihin, vireeseen ja käännöksiin. Tulos näkyi hienosti liikkuroidussa seuruussa: enää ei kontakti katkeile niin herkästi kuin aiemmin! Juoksuosuuksissa epävarmuutta, jonka seurauksena tiputtelee kontaktia ja alkaa käännöksissä komentaa. Juoksua täytyy siis treenata! Myös sivuaskeleet ja paikallaan käännökset on jees, peruutus alkaa myös näyttää hyvältä, mutta vaatii vielä vahvistamista.

3. Zetamaisesti 2 jäävää seiso/istu/maahanSeisomiseen otetaan tehokuuri, sillä tuppaa valumaan. Saatiin hyviä stoppeja siten, että nakkasin aina pallon Meelan taakse kun annoin käskyn, joten sillä jatketaan. Maahanmeno syystä tai toisesta rakoilee, joten sitäkin täytyy vahvistaa. Istuminen on tosi hyvä. Tässä treenissä tehdyillä jäävillä (S ja I) oltaisiin kuulema saatu kokeessa ainakin kasi.

4. Luoksetulo ja pysäytys seisomaan
Onhan tämä joskus vanhaan avoon opetettu, mutta silloin seisominen oli niiiiiiin huono, että pakko aloittaa ihan alusta! Kentälle kartiot mukaan ja stoppeja harjoittelemaan vaihtelevista etäisyyksistä, ettei valuisi niin paljon.

5. RuutuJos bongaa ruudun, menee sinne vauhdilla oikeaan paikkaan. Jos ei, niin sinkoilee miten sattuu ja räksyttää. Valmistelevaa osuuttaa täytyy treenata koekuntoon ja laittaa ruututreeniin myös joitakin häiriötötsiä, koska niitä Meela ryntäilee mielellään tsekkailemaan ruudun sijaan. Loppuosa toimii hyvin.

6. Ohjattu
Suunnat on vielä aika alkeissa, joten tehdään ihan palikkatreeniä. Pohjat on kuitenkin jo olemassa, mutta täytyy tehdä työ loppuun. Tähänkin kartioita lähistölle, menee aina häiriöön jos sellaisia on näkösällä!

7. Tunnari
Hyvä on mennä koulutukseen että jes, tän tunnarin tämä nyt ainakin osaa - ja sitten ei osaakaan. Ongelma mahtoi olla hallin lähmityt kapulat omien hajuttomien sijaan. Nyt siis omille kapuloille muiden ihmisten hajuja sotkemaan, että saadaan homma toimimaan!

8. Kauko-ohjaus
Ajatus liikaa edessä, mutta jumii takapalkkaan. Täytyy ajaa takapalkka kunnolla läpi, niin varmaan todella nopeasti saadaan kaukot kasaan. Tekniikasta on kuitenkin jo ajatus, jos vaan malttaa keskittyä eikä jumita ruuan olemassaoloon. Nyt on tehty helppoja kaukotreenejä takapalkalla kuutisen kertaa, ja homma alkaa selvästi helpottua.

9. Metallihyppy
Hyppynouto toimii kyllä, metallia vähän ällöää. Pitää ottaa talveksi metsku sisälle ja naksutella sitä, että saadaan kapulasta kivempi.


Yleinen analyysi Meelan voittajasta oli, että hyvät pohjat on olemassa kaikkiin liikkeisiin, eikä olisi oikeastaan paljosta treenistä kiinni tuo kisaamaan pääseminenkään. Nyt kun sitten saisi pidettyä tokoinspiraation ylhäällä niin kauan, että edistymistä oikeasti tapahtuisikin!

Aina Meelan tokotreenien yhteydessä Minttukin on päässyt tekemään yhden setin verran rallyjuttuja. Sen kanssa vasemmalle käännökset ovat taas vaihteeksi ihan kaameaa kuraa. Jostain syystä se vaan haluaa poikittaa jalkoihin, vaikka jossain vaiheessa sain sen jopa uskomaan, että seuruupaikka on ihan hyvä olla siellä jalan vieressä. Lupailee hyvää viikonloppuna edessä oleville rallytokokisoille.

Tokon suhteen on joka tapauksessa hyvä fiilis tehdä, eilen jopa valitsin treenin aiheeksi tokon, vaikka agilityvuorolle lähdettiinkin. Välillä näinkin päin, en valita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti