tiistai 1. marraskuuta 2016

Rallytokotavoitteet: check


Taas on maailmankirjat ihan sekaisin: me kisattiin rallytokoa! Mietin todella kauan, viitsinkö edes ilmoittaa koiria naapuriseuran rallykisoihin, koska ne tekevät niin kovasti juoksua. Lopulta minut sitten taivuteltiin mukaan kisaan, ja hyvä niin - kumpikaan koira ei ehtinyt aloittaa juoksujaan, joten olisi harmittanut jos en olisi ilmoittautunut! Muistaakseni päätin vuodenvaihteessa hankkia molemmille koirille koularit ja kisata avoimessa luokassa, joten nyt on sitten sekin tehty.

Kisoihin valmistautuminen meni taas perinteisen kautta. Molemmat koirat tekivät kuukauden mittaan pari kertaa yksittäisiä liikkeitä, mutta kylttejä käytiin treenaamassa vasta koetta edeltävänä iltana. Silloin totesinkin että Minttu ei osaa kääntyä vasemmalle ja Meela ei osaa mennä sivulla seisomaan. Hyvät lähtökohdat siis kisoihin lähtemiselle!

Meidän onneksemme tuomari ei kuitenkaan ollut laittanut radalle ainakaan kovin montaa kompastuskohtaamme. Vasemmalle käännöksiä oli kyllä joka lähtöön, mutta sitä istu-seiso-vaihtoa ei tarvinnut tehdä kertaakaan.


Minttu starttasi heti toisena, ja sen kanssa oli kiva mennä radalle. Ennen kehään pääsyä se intoili ja haukkui paljon, mutta radalla keskittyi ihan mallikkaasti. Kakkoskyltillä vasemmalle ympyrä oli liian löysä ja siitä Minttu sai virheitä. Samoin muistaakseni tuo 270 astetta vasemmalle oli löysä, ja virhepisteitä sateli. Houkutuksessa perinteisten pehmolelujen ja kartioiden lisäksi häiriötä tarjoilivat hallissa asuvat pikkulinnut, jotka tietenkin juuri silloin hyppivät maassa koiraa kiusaamassa. Minttupa ei kuitenkaan välittänyt niistä, vaan seurasi mukana kauniisti. Pari kertaa radan aikana Minttu myös haukahteli, mutta niistä tuli vain joku yksittäinen miinus, joten loppupistemäärä oli 93p ja AVOHYV-tulos!

Meela oli puolestaan vuorossa viimeisten joukossa. Alkuradan se oli tosi skarppina, mutta houkutuksen kohdalla alkoi tekeminen sitten rakoilla. Jouduin kutsumaan sitä hommiin ja Meela vastasi lähinnä haukkumalla ärsyttävästi takaisin. Samaa se teki sitten parilla muullakin kyltillä, ja spiraalissa meinasi vain lähteä haahuilemaan kiinnostavammille vesille kun ei enää tylsä seuruuhomma kiinnostellut. Silti se sai jostain syystä kokoon 92p, AVOHYV-tuloksen ja vielä kolmannen palkintosijankin.

Kirjoitinkin kisan jälkeen Facebookiin, että rally on todella ihmeellinen laji. Viime kisa meni tosi hyvin ja ei saatu tulosta, ja tämä kisa taas oli ihan kaameaa kuraa mutta silti pärjättiin näennäisesti todella hyvin. Ei voi ymmärtää!

Kisapäivä oli mukavan nopeasti ohitse, luokat aika pieniä ja kisapäivä näin ollen kokonaisuudessaan onnistunut. Nyt sitten voidaan taas jatkaa tätä yleistä rallytreenaamattomuutta ja tähdätä seuraaviin kisoihin ensi vuonna. Anna tosin lupaili jo, että voisi kisata Meelan kanssa tulevaisuudessa, niin minun tarvitsisi vain opettaa sille temput valmiiksi. Minusta se olisi harvinaisen hyvä diili.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti