sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Muistipelejä agilityyn

Käytän kuvituskuvina ottamiani agiliykuvia. Tässä Inka ja Isla viime kesän treeneissä.
Koulutan omassa seurassani agilityryhmää kerran viikossa. Aina kauden päättyessä olen tykännyt vetää leikki/kisailukertoja, joiden sisältö voi olla mitä vain muistipelistä möllikisoihin. Näitä on aika vaikea löytää netistä, joten ajattelin nyt jakaa teille kolme erilaista muistipeliä, jotka olen napannut joko valmennuksista tai kaivellut ulkomaalaisilta nettisivuilta.

Lisää yksi este. Tämä peli oli melkoinen pelastus, kun raahauduin kouluttamaan ryhmääni maanantaina rankan messariviikonlopun jälkeen. Sen kun annat ryhmäläisille tehtävän, ja siellä ne juoksevat tyytyväisinä maailman tappiin asti!

Tässä pelissä annat ryhmälle ensin valmiin ratapätkän (voi olla 1-6 estettä), jonka jälkeen jokainen vuorollaan lisää rataan yhden esteen.

Lyhyt esimerkki: Mira suorittaa esteet 1-3 ja lisää rataan kepit.
Seuraavaksi suoritusvuorossa on Tiina, joka suorittaa esteet 1-3, kepit ja lisää rataan hypyn.
Kolmantena menee Oona, joka suorittaa esteet 1-3, kepit, hypyn ja lisää rataan A:n. jne.


Rata tulee siis aina aloittaa esteestä 1 ja suorittaa sitten virheettömästi kaikki mukaan tulleet esteet. Leikistä riitti nelihenkiselle ryhmälle riemua yli tunnin ajaksi, ja lopetettiin peli tilanteeseen jossa radalla oli 34 estettä.
Se oli kuulema vaihe, jossa muistamisessa oli oikeasti haasteita.

Poksin vappukisat 2015
Muistipeli. Tässä harjoituksessa simppeliin ratapohjaan tehdään useita erilaisia versioita. Ensimmäisessä radassa voi olla 8 estettä, seuraavassa 10, sitten 12 jne. Kilpailla voidaan vaikka siitä, kuka pystyy muistamaan kaikkein eniten numeroita sisältäneen radan. Huomaa, että jokainen rata on kokonaan uusi!

Vaikean harjoituksesta tekee se, että rataan saa tutustua ensin vain ratapiirros kädessä kentän laidalta. Kun rata on näin opeteltu kunnolla, voi sen käydä kävelemässä läpi - ilman piirustusta. Rataa saa aina käydä katsomassa paperilla kentän laidalta, jos unohdus iskee.

Olemme pelanneet tätä peliä niin, että jos tekee virheen saa kerran käydä kentän laidalla katsomassa paperia ja yrittää sitten uudelleen. Jos ei onnistu, joutuu toisten koirakoiden suorituksen ajaksi opettelemaan rataa lisää ja uusi yritys seuraa sitten seuraavalla omalla vuorolla.


SM-kisatreenit 2015
Piirustusmuistipeli. Valmistele ryhmälle heidän tasoonsa sopiva helpohko rata. Tässä pelissä ideana on, että ennen radalle menoa ohjaajalle näytetään lapulta asioita, jotka tämän täytyy osata kirjoittaa ratasuorituksen jälkeen samassa järjestyksessä paperilapulle. Koirakot menevät radan siis yksi kerrallaan. Virheillä ratasuorituksen aikana ei ole väliä.

Kierrosten muistijuttuja voivat olla esimerkiksi:
Erilaiset muodot (ympyrä, kolmio, neliö, tähti, risti...)
Sanat (on hyvä jos nämä on ihan randomeita, eikä liity millään tapaa toisiinsa!)
Laskutehtävä, joka täytyy ratkaista maalissa


Sellaisia pelejä tällä kertaa!
Jos te olette törmänneet treeneissä kivoihin leikkeihin tai muihin spesiaalitreeneihin, niin jakakaahan niitä minulle kommenteissa! Uudet ideat kun eivät koskaan ole pahitteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti