torstai 12. tammikuuta 2017

Uuteen vuoteen

Myrn jäätiköllä

Nyt  ollaan eletty jo kokonaiset kaksitoista päivää uutta vuotta. Koirat ovat olleet edelleen treenitauolla, sillä seuran halli on ollut remontissa. Tai olisi siellä saanut käydä treenaamassa kivituhkalla, mutta kyllä tällainen keinonurmihalliin tottunut koiraurheilija sen verran kovasti kivituhkapohjaa vierastaa, että jäi kokeilematta. Nyt se halli on kuitenkin valmis, ja ensi viikolle on buukattu jo yhdet rallytokotreenit!

Sillä välin kun koirat taukoilivat treeneistä, keskityin Mintun kropan huoltoon. Se kävi kertaalleen hierottavana ja eilen osteopaatilla. Viime osteopaattikäynnistä on yli vuosi, ja olihan se koira tukossa. Vuoteen on mahtunut leikkejä, lenkkejä, liukastumisia ja lentokeinuja, joista syntyneitä vaurioita ei välttämättä hieronnalla hoideta. Toisaalta taas ikääntyvän koiran kroppa varmasti reagoi voimakkaammin kaikkiin mahdollisiin törmäyksiin.
Onneksi lukot saatiin kuitenkin auottua, ja toivon mukaan tästä alkaa taas vetreämpi arki.

Meela puolestaan on keskittynyt vatsansa kasvattamiseen. Pikkuhiljaa lenkkihetkiä on lyhennetty puolen tunnin mittaisiksi. Ne reissut taittuvat vielä keveästi. Meela on kuitenkin selvästi rauhoittunut ja sillä on tukalat oltavat. Sänkyyn ei oikein pääse enää hyppäämään, ja öisin se kuorsaa jos asento on huono ja pennut painavat ikävästi. Sisätiloissa Meela läähättää aika paljon, ja pentujen liikkeitä onkin vaikea tunnustella kun koira itse tekee niin paljon elämää kroppaansa. Parina iltana olen kuitenkin tuntenut vähän jotain pentuliikehdintääkin, joten kyllä siellä hereillä ollaan!
Laskettuun aikaan on vajaa pari viikkoa. Ensi viikolla laitetaan pentulaatikko makuuhuoneeseen, ja sitten vain odotellaan.

Instakuvia: Meelan maha pari viikkoa sitten (6vk) ja viikonloppuna otettu kuva.
Viime viikonloppuna Lauran hullut koiramatkat-saaga sai jatkoa, kun päristelin Citroenillani reitin Joensuu - Suonenjoki - Pori - Tampere - Suonenjoki - Kuopio - Joensuu. Retken päätarkoitus oli suunnitella vähän kevään pentuetta sekä juhlia Teemon omistajan Katjan syntymäpäiviä Tampereella.
Reissu oli oikein onnistunut: suunnitelmia tehtiin, sain nähdä sekä Teemoa että Saagaa pitkästä aikaa ja tarttuipa Kuopion koukkauksella mukaan vielä pari mattoakin Meelan pentujen alusiksi. Niin, ja olivat ne synttärikemutkin hauskat.
Pentuesuunnitelmia avaan ehkä helmikuun puolella, mutta voi niitä minulta kysellä jo sähköpostitse jos on pentueesta kiinnostunut.

Eilen päättyi myös pitkään jatkunut treenitauko, kun korkkasin kevään Niittylahti-valmennusryhmän poikkeuksellisesti Gislin kanssa. Gisli oli ihan hämmentynyt siitä että joutui treenaamaan minun kanssani vaikka Annakin oli paikalla, mutta teki silti ihan kiltisti hommia kun sai nakkia.
Treenilistalle saimme paljon asioita, mutta huomattiinpa myös jotain edistystä tapatuneen - esimerkiksi päällejuoksuja Gisli teki oikein näppärästi, vaikka aiemmin se on herkästi juossut estettä ympäri! Uudessa paikassa treenaaminenkin teki pikkusheltille hyvää.

Että semmoista meille! Mitään ei olla tehty, mutta hurjan paljon tulevaisuuden asioita on pohjustettu. Kevään aikana treenaan sekä oman seuran valmennusryhmässä että Niittylahden valkoissa. Kisaamassa tuskin tulee käytyä ennen kuin kisoja on enemmän tässä lähiseudulla - pennuissa riittänee hommaa koko kevään edestä. Sitäpä tämä blogi tulee koko kevättalven sitten olemaankin, hirmuista pentuspämmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti