maanantai 30. tammikuuta 2017

Viikko


Ihmeellistä kyllä, kaikki pennut ovat jo viikon vanhoja! Routa, Nietos ja Räntä ovat jo niin isoja, että saattavat sammua mihin tahansa pentulatikossa ilman, että niille tulee kylmä. Etenkin Routa ottaa kaiken ilon irti maitobaarin antimista, ja tuntuu syövän kaikkien muidenkin pentujen edestä. Liikkeissään tämä kolmikko on juuri niin vauhdikkaita kuin viikon ikäinen koiranpentu vain olla. Nietos on kaikkein kovin jumppaaja, ja vetää välillä hirveää vauhtia Meelaa ympäri harhaillessaan ympäri pentulaatikkoa.

Pelkkää onnea ja auvoa ei pentuelämä meillä kuitenkaan ole, vaan taloudessamme vallitsee krooninen väsymys. Kidettä ruokitaan edelleen pullosta tunnin kahden välein, ja pulloruokinnan lisäksi autamme sitä selviämään maitobaarissa isompien pentujen keskellä. Meelasta ei vieläkään tule kovin huikeita määriä maitoja (vaikkakin tarpeeksi ruokkimaan ainakin isot pennut), mutta etummaiset nisät pysyvät sen verran täysinä, että Kidekin saa syötyä niistä itse. Myös Nuoska kasvaa isoja pentuja hitaammin, ja olemme yrittäneet järjestellä sitä syömingeille Kiteen kanssa aina silloin, kun isoimmat nukkuvat. Molempien paino on kuitenkin tasaisesti kasvussa, ja Nuoskasta en ole varsinaisesti huolissani. Se kun osaa mennä myös ihan itse ottamaan ruokaa, kun on nälkä.

Toissapäivänä Kide tuli kipeäksi, tiedä sitten mistä. Se valitti koko yön, eikä oikein suostunut syömäänkään. Päätin jo soittaa aamulla eläinlääkäriin, kitisevällä pennulla kun on pakko olla jokin pahasti vialla. Taas kerran kävi kuitenkin niin, että heti kun alan tosissani miettiä Kiteen lopettamista, se palasi takaisin normirytmiin. Kide oli hiljaa, mutta väsynyt huudettuaan koko yön. Tänään aamulla se on taas ollut virkeämpi ja yrittänyt hakeutua itsekin tissille ilman avustusta.

Pentukuvaspämmiä tapahtuu etenkin Instan puolella tasaiseen tahtiin, joten kannattaa tsekata @agarwaentm reaaliaikaisempien kuvakuulumisten toivossa!

Sattuneesta syystä en ole paljon sähköposteihin vastaillut, saati sitten ottanut itse yhteyksiä keneenkään. Pentue täystyöllistää paitsi meitä itseämme myös osaa lähipiiristä, joten rajallinen pennuton aika menee kaikessa muussa kuin sähköpostin ääressä.

Nietos
Kide
Räntä
Nuoska
Routa
Pojat

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kuulla että Kide jaksaa sinnikkäästi porskuttaa. 😊 Ja on erittäin ymmärrettävää että olette väsyneitä kun pienimmät tarvitsevat erityis huomiota. Mutta jos yhtään lohduttaa niin eräs leonberginkoira kasvattajalle syntyi 14 pentua ja emältä loppui kirjaimellisesti maito niin kaikki pennut piti pulloruokkia. Kaikki pennut selvisivät ja saivat kodin. 😄

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista