torstai 23. helmikuuta 2017

Ristiäiset


Neljän viikon rajapyykki ylitetty! Täten pennut ovat ulkoilleet päivittäin yhä piteneviä aikoja, saaneet matolääkettä, nähneet myös vieraita miehiä, kuulleet ilmastointikanavien puhdistamiseen tarkoitettujen laitteiden ääniä sekä saaneet aitaukseensa metallilusikat. Ne myös alkavat koetella sekä minun että aikuisten koirien kärsivällisyyttä laittamalla bileitä pystyyn mm. keskellä yötä.

Neljän viikon iän kunniaksi ne ovat myös saaneet viralliset nimensä. Pentueen nimiteemaksi valikoituivat Tulen ja jään laulusta (tai ei-niin-kirjanörteille Game of Thronesista) tutut lohikäärmeet. Teema on oikein osuva, sillä Meelaa on meillä ollut tapana kutsua myös lempinimellä Smaug.


Nietos sai nimekseen Drogon Blackwind. Drogon on lohikäärmeistä suurin, hurjin ja tietysti musta. Nietos ei toistaiseksi kyllä täytä kuin viimeisimmän kriteerin, mutta kenties siitä kasvaa isona todella hurja pikkukoira.


Routa tullaan tuntemaan virallisesti nimellä Daggry Rhaegal. Daggry on norjaa ja tarkoittaa aamunkoittoa, Rhaegal taas on toinen lohikäärmeistä. "Aamunkoitto" sopii hyvin nimeksi juuri Roudalle, onhan se ainoa valonpilkahdus tässä synkänsynkässä trikkilaumassa.


Räntä ristittiin Dracarys Stormrageksi. Dracarys tarkoittaa lohikäärmetulta, ja se onkin käsky jolla Daeneryksen lohikäärmeet kiltisti syöksevät tulta ja grillaavat vihollisia tuhkaksi. Kiukkuinen nimi sopii hyvin Rännälle, joka on syntymästään asti ollut melko luonteikas tapaus.


Nuoskasta puolestaan tuli Daio Viserion. "Dayo" on sanskritia ja kääntyi jollain nimilistalla "joy arrives". Pienen muokkausmyllyn jälkeen se muotoutui nykyiseen muotoonsa. Viserion puolestaan on kolmas lohikäärme sarjassa.

Kas näin myös D-pennut jatkavat hienosti alkanutta fantasiateemaa pentueissani. Onnittelen jo etukäteen kaikkia niitä tuomareita, jotka joutuvat lausumaan tokokisoihin tähtäävien kasvattieni nimiä ääneen palkintojenjaossa, hah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti