lauantai 4. maaliskuuta 2017

Viisi viikkoa


Nämä hullut ovat jo viisi viikkoa. Meno käy koko ajan villimmäksi, eivätkä pennut enää malta nukkua kovinkaan montaa tuntia peräkkäin.
Aamubileet alkavat yleensä siinä viiden, kuuden aikaan, joten tehokuuri aikaisista heräämisistä on taattu.

Pennut vaikuttavat kaikki hirmuisen reippailta yksilöiltä. Imuroin samaan aikaan kun pupsit ulkoilivat, eikä ketään oikeastaan kiinnostanut koko imuri. Ei kiinnosta onko tassujen alla kangasta, laminaattia, kaakelia vai mattoa, kaikki käy. Ihan sama vaikka pesukone hakkaa seinään lingotessaan pyykkejä ja koliseva metallitölkkikin päätyi leluksi. Putki on paras paikka rallata edes-takaisin, eikä muka "esteeksi" portin päälle roikkumaan laitettu vilttikään kiinnostanut, vaan siitä mennään sujuvasti vain läpi.

Anna on kuvannut kotona ollessaan videoita minulle töissä katsottavaksi. Tässäpä niitä:
5 vko osa1
5 vko osa2
5vko osa3
5vko osa4
5vko osa5


Tasapainotyynyt ovat muodostuneet ihan lemppareiksi. Kaikki kiipeilevät huojuvilla alustoilla reippaasti ja käyttävät niitä mielellään trampoliineina. Pienin Nuoska on ihan voittamaton tasapainoilija, ja pesee isommat sisaruksensa siinä hommassa mennen tullen.

Viidennen viikon aikana pennut ovat oppineet myös leikkimään repimisleikkejä. Raatolelut on ihan suosikkeja, ja niitä ne jaksaisi retuutta vaikka millä mitalla. Myös pienempiä pehmoleluja kannetaan innolla paikasta toiseen. Ei varmasti tule lelupalkan kanssa ongelmia isonakaan!

Tänään aamulla pennut pääsivät myös ensimmäistä kertaa ulos. Joensuussa on ollut melko leutoja kelejä, joten aiemminkin oltaisiin voitu lämpötilan puolesta käydä. Koko piha vaan suli vetiseksi sohjoksi, ja päätimme suosiolla odottaa hieman viileämpää säätä, jotteivät pennut joudu uimaan sohjovedessä ja kastu läpimäriksi.
Ulkomaailmakaan ei niitä jännittänyt, vaan ensimmäisestä hämmennyksestä toivuttuaan kaikki seikkailivat lumessa reippaasti.


1 kommentti:

  1. Voi ei mitä puntuja. Mä vähän ihmettelen miten mulle ei ole jo tullut pentukuumetta, vaikka tuntuu että kaikilla on nyt pennut ja niistä näkee kuvia taukoamatta.. Ehkä tuo mun melkein kaksi vee on vielä niin vauva mieleltään, että ei toista pentua tarvitse riekkumaan :D

    VastaaPoista