perjantai 5. toukokuuta 2017

Arjessa


Nyt ollaan niiiiiin bäck in harrastusbisnes, ettei tosikaan! Ja se on ihanaa!
Muutakin ihanaa on ehtinyt tapahtua, Saaga nimittäin muutti meille viikonloppuna. Sen mahassa käy myllerrys, ja muutenkin pikkukoira on kovin leveä. Reilun viikon kuluttua meillä pitäisi olla pieniä sheltinpoikasia taas pentulaatikon täydeltä.
Olen myös luvannut itselleni, että kun tästä pentukeväästä selvitään, lähden viikoksi ulkomaille ilman yhden yhtä koiraa. Se tulee takuula tarpeeseen kahden pentueellisen jälkeen.

Meelan kanssa tehdään agilityä tuttuun tapaan tiistaisin valmennusryhmässä. Meela on ollut hyvänä, hirveän nopea ja ihan kuin ei oltaisi tauolla oltukaan. Vielä se väsyy aika nopeasti, ja treenit olen pitänyt tarkoituksella melko kevyinä. Kohta ollaan kuintenkin taas kunnolla iskussa ja ensimmäiset kisat on jo merkattu kalenteriinkin. Kevyt tavoite on käydä tekemässä kaksi nollaa ennen SM-kisoja, jotta päästäisiin pikkukoiran kanssa sinne.

Lappeenranta kutsuu kyllä joka tapauksessa, sillä Minttu valittiin PoKSin minijoukkueeseen. Mummikoira pääsi nyt pienelle agilitytauolle, sillä viimeisissä treeneissä se on tuntunut tahmealta, enkä ole halunnut treenata sillä ennen kuin mahdolliset jumit on kropasta hoidettu. Sen sijaan olemme tehneet rally-tokohommia senkin edestä. Viimeksi toissapäivänä Mintu teki lyhyen kisanomaisen suorituksen täysin hiljaa, mikä on omalta osaltaan ihan merkinnän arvoinen asia.Anna videoi viime tiistain treenit Meelan osalta. Siellä hän viipottaa! Treenilistalla meillä on lähinnä erilaisia erotteluita ja vaikeita kulmia, sillä perusosaaminen on tutulla ja turvallisella tasolla. Lisäksi kääntymisiä pitää vähän harjoitella, mutta varmasti vielä pennuista palautuva kroppa vaikuttaa omalta osaltaan asiaan, joten en ole huolissani. Aikoihinhan Meela ehtii vähän laajemmillakin kaarroksilla.


Muuran pentukurssi alkoi tällä viikolla, ja sitä on ollut pari kertaa. Pikku-Moonille kurssi tekee hyvää, kun häiriönä on muitakin kuin tuttuja koiria. Ensimmäisellä kerralla harjoittelimme kontaktia, imuttamalla seuruuta ja sivulla istuskelua. Vielä Muura ei ole opetellut noin vaikeita juttuja kotona, vaan perusasentoa on pohjustettu vatitempulla ja seuraamisenkin opetan perusasennosta perusasentoon jahka sen aika on. Tärkeää on kuitenkin oppia työskentelemään häiriössä! Uutena temppuna Muura harjoitteli myös selän takaa kiertämistä, ja siitä voikin tulla meille rallytemppu.
Toisella kerralla harjoituksena oli lähinnä mukana kulkemista häiriössä, minkä Muura handlasikin hienosti.
Meidän lenkkireitit sulaa pikkuhiljaa talven jäljiltä ja purtsillakin pääsee jo lenkkeilemään. Koirat rakastavat purualustaa, siinä on niin hyvä juosta.
Viikonloppuna Meelan kanssa kirmataan yhdessä agilitykoulutuksessa, Mintun kanssa koirahierontakurssilla ja sitten onkin kohta taas kisat! Kivaa on luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti